Χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ανακοινώνει ο Ν. Χαρδαλιάς – Που θα είναι υποχρεωτική;

Ελλάδα
Χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ανακοινώνει ο Ν. Χαρδαλιάς – Που θα είναι υποχρεωτική;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιους χώρους θα επεκταθεί η χρήση μάσκας

Σύσκεψη με τον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε και ο κύβος ερρίφθη. Ο φόβος έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι, οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων.

Την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην μεσημεριανή συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει.

Που θα επεκταθεί η χρήση μάσκας

Οι πληροφορίες του in.gr αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στη 1 το μεσημέρι την επέκτασης της χρήσης μάσκας, εκτός των σούπερ μάρκετ (που έχει ήδη επιβληθεί από την περασμένη εβδομάδα) και σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, στα κομμωτήρια και άλλους κλειστούς χώρους όπου συναθροίζονται πολλοί μαζί, όπως παραδείγματος χάριν στους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Η επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πιστούς στις Εκκλησίες ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο, στην κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση «τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Επομένως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποφασιστεί ότι θα φοράμε μάσκα και στα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα, δηλαδή πχ. σε φούρνους, σε κρεοπωλεία ή μπορεί να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Είναι κάτι το οποίο είναι συνεχώς στο τραπέζι».

Δεν αποκλείονται τέλος ανακοινώσεις και για απαγόρευση μπιτς πάρτι ή αθλητικών εκδηλώσεων όπου πηγαίνει πολύς κόσμος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News