Ελλάδα

Σχολεία: Πως θα λειτουργήσουν – Τα δύο σενάρια

Τι προβλέπεται για τη νέα σχολική χρονιά σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως

Έναν και πλέον μήνα πριν ανοίξουν τα σχολεία και οι αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία βρίσκονται στα χέρια των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, ενώ δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται. Κληθείσα να απαντήσει στο τι θα γίνει στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο, σημείωσε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εκδώσει επικαιροποιημένα πρωτόκολλα σχετικά με το πώς μεταχειριζόμαστε την κάθε περίπτωση. «Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε γιατί δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ο ιός θα είναι κοντά μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν», κατέληξε.

Το πρώτο σενάριο για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, που μίλησε στο MEGA, σχετίζεται με την έναρξη των μαθημάτων με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Εκ περιτροπής διδασκαλία;

Το δεύτερο σενάριο σύμφωνα με το ethnos.gr είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με επίσης αυξημένα μέτρα προστασίας.

«Επικρατέστερο αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο σενάριο, ωστόσο απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη γιατί σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία πρέπει να εξετάζουμε ανά πάσα στιγμή τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Άρα, οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο μαζί με τους ειδικούς», επεσήμανε η κυρία Κεραμέως.

Όπως ανέφερε η ίδια, το υπουργείο Παιδείας μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ είναι σε τακτική επαφή και συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους. «Σε όλη την κρίση προσαρμοζόμαστε διαρκώς στα επιδημιολογικά δεδομένα και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε από τώρα να ανακοινώσουμε πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία γιατί θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τον μήνα Αύγουστο. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο», υπογράμμισε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια