Συνάντηση Πλακιωτάκη - Σηφάκη για το ενεργειακό γίγνεσθαι σε Αιγαίο & Κρήτη

Κρήτη
Συνάντηση Πλακιωτάκη - Σηφάκη για το ενεργειακό γίγνεσθαι σε Αιγαίο & Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημη συνάντηση υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και του προέδρου ΑΕΝΑΟΣ Ν. Σηφάκη

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΑΕΝΑΟΣ κ. Νικόλαο Σηφάκη, για να συζητήσουν το ενεργειακό γίγνεσθαι σε Αιγαίο και Κρήτη.

Σε μία κρίσιμη συγκυρία λόγω των τρεχόντων γεωπολιτικών εξελίξεων, ο κ. Σηφάκης ενημέρωσε τον υπουργό για τα αυτόνομα ενεργειακά συστήματα, που μπορούν να στηρίξουν την απρόσκοπτη λειτουργία των μη διασυνδεδεμένων νησιών σε περιόδους κρίσης.

Μίλησαν διεξοδικά για την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση, σε όλο το φάσμα και τις εφαρμογές που σχετίζονται με την διεύθυνση Αιγαίου και νήσων που εδρεύει στη Μυτιλήνη, όπως και για τη μεγάλη ενεργειακή προοπτική της Κρήτης.

Μετά το πέρας τη συνάντησης, ο Ν. Σηφάκης δήλωσε: «Ο υπουργός μας και π. πρόεδρος κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αποτελεί ισχυρό κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Κρήτη, έχοντας υπηρετήσει αποτελεσματικά, από όλες τις θέσεις, τις οποίες καλέστηκε να αναλάβει. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, στην οποία η χώρα μας καλείται να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News