Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο: Τι ανέφερε στους αστυνομικούς - Η μαρτυρία της συζύγου του

Ελλάδα
Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο: Τι ανέφερε στους αστυνομικούς - Η μαρτυρία της συζύγου του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση της υγείας του

«Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη» χαρακτηρίζουν οι γιατροί στο ΚΑΤ, την κατάσταση υγείας του Στέφανου Χίου, ο οποίος αργά το βράδυ δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και με όσα πρόλαβε να πει το ίδιο το θύμα στους αστυνομικούς, ο δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, τον πλησίασε από την πλευρά του οδηγού την ώρα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα μία σφαίρα να τον τραυματίσει στον λαιμό και μία δεύτερη στα πλευρά, αρκετά κοντά στο στήθος.

«Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες από έναν άγνωστο που φορούσε μαύρα ρούχα και ο οποίος είχε συνεργό που τον περίμενε. Η μία πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη κοντά στην καρδιά, ενώ στο αυτοκίνητό του υπάρχουν δύο οπές από σφαίρες». Αυτό τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές για την επίθεση στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, λίγο μετά τις 3:00, την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του, στα Βριλήσσια.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της συζύγου του υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός και φωνές, τις οποίες η γυναίκα άκουσε από το διαμέρισμα και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με το cnn, στο μεσοδιάστημα όμως, ο δράστης πυροβόλησε και εξαφανίστηκε. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έφυγε από το σημείο με κάποιον συνεργό του.

Το σημείο αποκλείστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας που μέχρι και αυτή την ώρα διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη.

Το χρονικό

Άγνωστοι πυροβόλησαν τα ξημερώματα τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και τον τραυμάτισαν.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ο δημοσιογράφος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά, ενώ άλλες βολίδες έχουν καρφωθεί στο αυτοκίνητό του.

Οι δράστες, σύμφωνα και με το ΑΠΕ,  διέφυγαν αφού τον πυροβόλησαν.

Ο Στ. Χίος διακομίστηκε αρχικά στο Σισμανόγλειο και κατόπιν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News