Κορωνοϊός: Δύο θετικά κρούσματα στον Ευαγγελισμό

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Δύο θετικά κρούσματα στον Ευαγγελισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 άτομα σε καραντίνα

Δύο από τα χθεσινά θετικά κρούσματα κορωνοιού αφορούν εργαζόμενες της καθαριότητας του Ευαγγελισμού όπως μας επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, ενώ, συμπληρώνει, ότι 20 άτομα που ήταν στενές επαφές των κρουσμάτων έχουν μπει σε καραντίνα.

Το ένα κρούσμα ανιχνεύθηκε στη ΜΕΘ και το άλλο στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Και τα δύο είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, αλλά παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, έχουν ληφθεί δείγματα σε 170 ακόμη στο νοσοκομείο και ήταν όλα ευτυχώς αρνητικά. Ωστόσο, 20 από αυτούς, έχουν τεθεί σε καραντίνα, επειδή ήρθαν σε επαφή με τις θετικά κρούσματα. Ο έλεγχος όπως λέει θα επαναληφθεί σε όλους έπειτα από 1 βδομάδα.

Με αφορμή το γεγονός ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται με επίσκεψή τους σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, ο κ. Σιώρας επισημαίνει ότι από τη στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα, τα πρωτόκολλα ελέγχου των εισερχομένων στη χώρα έχουν γίνει «λάστιχο», αναλόγως του τι βολεύει τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Όπως λέει, ανεξάρτητα από τον τρόπο που εισέρχονται στη χώρα (με αεροπλάνο, πλοίο ή δια χερσαίας οδού) εργαζόμενοι, ή τουρίστες, πρέπει να υπόκεινται ΟΛΟΙ σε έλεγχο και όχι δειγματοληπτικά και να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Είναι κρίμα τη στιγμή που με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων των Ελλήνων το προηγούμενο διάστημα κερδήθηκαν χρόνος και ζωές, οι πολιτικές που επιλέχθηκαν τώρα να βάζουν σε πρώτη μοίρα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του τουρισμού διακυβεύοντας ανοιχτά ό,τι κερδίσαμε. 

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού ζητά να γίνονται επαναλαμβανόμενα test σε όλο το υγειονομικό προσωπικό καθώς και να υπάρχει επαρκής χορήγηση σε υγειονομικούς, ασθενείς και επισκέπτες, όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα των ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό, ιδιαίτερα σε μέσα ατομικής προστασίας, το επεσήμανε προ ημερών και το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, ακόμα και στη ΜΕΘ, υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε γάντια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των νοσηλευόμενων ασθενών.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 1 ο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, όπου, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, χορηγείται μια (1) μάσκα σε κάθε εργαζόμενο για ολόκληρη 8ωρη βάρδια ενώ στο 2 ο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας χορηγούνται τρεις (3) μάσκες σε κάθε εργαζόμενο για ολόκληρη την εβδομάδα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, τα οποία μεταξύ άλλων, συνίστανται στα εξής:

- χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα.

- τοποθέτηση στις οικίες αντικουνουπικών πλεγμάτων (σιτών).

-  χρήση κουνουπιέρων, εντομοκτόνων, ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, λαμπτήρων κίτρινου χρώματος.

-  απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές κλπ.

- κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών.

- πότισμα των φυτών κατά τις πρωινές ώρες.

-  κάλυψη του σώματος με κατάλληλα ενδύματα που προστατεύουν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

naftemporiki

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News