Ήρθε στην Ελλάδα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο & τώρα σπουδάζει Πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία

Ελλάδα
Ήρθε στην Ελλάδα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο & τώρα σπουδάζει Πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός είχε χάσει τους γονείς του όταν ήταν παιδί, έφυγε από την πατρίδα του όπου έχει πει ότι υπέστη διώξεις και διέτρεχε κίνδυνο

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι «κινητοποιείται» προκειμένου ο φοιτητής από τη Γουινέα Αμαντού Ντιαλό, ο οποίος έγινε δεκτός στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) του Παρισιού, να μπορέσει να αποκτήσει σύντομα βίζα και άδεια παραμονής ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γαλλία.

«Οι υπηρεσίες μας στην Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου το αίτημά του για βίζα, που αναμένεται να κατατεθεί συντομότατα, να τύχει χειρισμού το ταχύτερο δυνατό και ο κ. Ντιαλό να μπορέσει να αποκτήσει σύντομα άδεια παραμονής», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν και η αναπληρώτρια υπουργός Ιθαγένειας Μαρλέν Σκιαπά.

«Ευχαριστούμε τις ελληνικές αρχές για τη συνεργασία την οποία επέδειξαν προκειμένου να επιτραπεί στον κ. Ντιαλό να εγκατασταθεί στη Γαλλία», αναφέρουν οι υπουργοί, που δηλώνουν ότι μόλις έλαβε άσυλο στην Ελλάδα όπου είχε φθάσει ως ασυνόδευτος ανήλικος το 2016.

Αφού τελείωσε το λύκειο και έλαβε το γαλλικό απολυτήριο (baccalaureat) στην Ελλάδα, ο νεαρός από τη Γουινέα υπέβαλε τον φάκελό του και έγινε δεκτός στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po) , έχοντας περάσει και μια συνέντευξη μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Όμως η εξέταση του αιτήματος ασύλου το οποίο είχε υποβάλει καθυστέρησε λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, με κίνδυνο να μην μπορεί να βρίσκεται εγκαίρως στη Γαλλία προκειμένου να ξεκινήσει τις σπουδές του.

Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα δραστηριοποιήθηκε για την υπόθεση του νεαρού από τη Γουινέα και επεξεργάστηκε μια λύση από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο νεαρός, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος είχε χάσει τους γονείς του όταν ήταν παιδί, έφυγε από την πατρίδα του όπου έχει πει ότι υπέστη διώξεις και διέτρεχε κίνδυνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News