Ελλάδα

Προκαταρκτική για Δ. Παπαγγελόπουλο: Με κενά τα κυβερνητικά έδρανα η έναρξη της συζήτησης

Αποχώρησε το ΜέΡΑ25, αποχή ΚΚΕ από την ψηφοφορία, απομάκρυνση Κ. Μάρκου από την Ολομέλεια

Με τα κυβερνητικά έδρανα κενά, άρχισε λίγα λεπτά μετά τις 9:00 η συζήτηση του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, με το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όπως, άλλωστε, έχει πει και στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και συνεπώς την αυτονομία της Βουλής να αποφασίσει. Στη σημερινή συζήτηση θα λάβει, όμως, τον λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ως πρόσωπο, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στη διαδικασία.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στη συζήτηση, δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν την φαρσοκωμωδία και επιλέγει τον δύσκολο δρόμο της παραγωγής πολιτικής. Κυρίως, είπε ότι είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των βουλευτών ο εντοπισμός των σάπιων μήλων μέσα στο πολιτικό προσωπικό.

Ύβρεις και άσεμνες χειρονομίες - Απομάκρυνση Κωνσταντίνου Μάρκου από την Ολομέλεια

Στην επιβολή του πειθαρχικού μέτρου της απομάκρυνσης από την αίθουσα της Ολομέλειας προχώρησε ο προεδρεύων, Θανάσης Μπούρας, για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μάρκου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όρθιος στην αίθουσα, είχε νωρίτερα χειρονομήσει σε βάρος του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Είχαν προηγηθεί φραστικές επιθέσεις από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ.

Θανάσης Πλεύρης: «Ο Παπαγγελόπουλος ηθικός αυτουργός σε κατάχρηση εξουσίας. Η Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη στον φυσικό αυτουργό»

«Λειτουργήσατε ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου», τόνισε ο πρώτος ομιλητής-εισηγητής της ΝΔ στην προανακριτική επιτροπή, Θανάσης Πλεύρης, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην άσκηση δίωξης σε βάρος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. «Μας λέγατε ότι δεν γίνεται να υπάρχει ηθικός αυτουργός χωρίς τον φυσικό αυτουργό. Η ελληνική Δικαιοσύνη είπε όμως ότι στο στάδιο του φυσικού αυτουργού υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων και άσκησε ποινική δίωξη στον φυσικό αυτουργό. Άρα μας έχει ξεπεράσει η Δικαιοσύνη. Έρχεται μία απόφαση που μας λέει ότι πρέπει να ερευνηθεί αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να απαξιώσει κάθε εισαγγελικό λειτουργό που αποκάλυψε τις πιέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δηλαδή και την Ελένη Ράικου, και τον Ιωάννη Αγγελή, και την Γεωργία Τσατάνη και την Ευγενία Κυβέλου, και τον Παναγιώτη Αθανασίου και πλέον στοχοποιεί και τον κ. Ζαχαρή.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε για σχέδιο ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδρομή δημοσιευμάτων που στοχοποιούσαν εισαγγελικούς λειτουργούς επειδή δεν υπέκυπταν στις πιέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με το ξεχωριστό κεφάλαιο αλλά συναφές με το αντικείμενο της έρευνας της προανακριτικής επιτροπής, δηλαδή, τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του νυν πρωθυπουργού. «Η υπόθεση είχε και οικονομικό όφελος είχε και πολιτικό όφελος επειδή θέλατε να χτυπήσετε και τον Αντώνη Σαμαρά με τον Σταύρο Παπασταύρου και τη Μαρέβα Γκραμπόφκσι», επισήμανε.

«Καταλογίζουμε στον πρώην πρωθυπουργό πολιτική ευθύνη διότι έκλεινε το μάτι στον κ. Παπαγγελόπουλο, που ενορχήστρωνε όλο το πλαίσιο του παραδικαστικού και έστησε και τις πρακτικές του», υπογράμμσε ο κ. Πλεύρης.

«Εσείς δεν σεβαστήκατε τους νεκρούς στο Μάτι, με αυτά που ακούμε, θα σεβαστείτε τους 10 πολιτικούς; Παραβιάσατε κάθε νόμο. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς το κάνατε άρθρο στον Ποινικό Κώδικα. Ο ολοκληρωτισμός σας είναι αυτός που σας έκανε να πιστέψετε ότι θα κυβερνάτε για πάντα και θα φυλακίσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους! Ντροπή σας!», είπε ο κ. Πλεύρης, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάππας: "Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε μια χώρα της κασέτας και των κοριών"

«Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε μια χώρα της κασέτας και των κοριών. Αυτό σας αξίζει, αυτό σας αρμόζει, γι' αυτό και μόνο είστε ικανοί», ανέφερε, στην προανακριτική επιτροπή, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΝΔ, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή πως η Ελλάδα θα είναι η 3η χώρα που θα ελεγχθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δίωξη εισαγγελικής λειτουργού, που επιδιώχθηκε με λύσσα και εκδικητικότητα, από την πρώτη μέρα».

«Η τιμολόγηση των φαρμάκων ήταν πολιτική απόφαση. Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι», σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στο έδαφος των υπερτιμολογήσεων αναπτύχθηκε και το κόλπο της τεχνητής ζήτησης των σκευασμάτων του φαρμακευτικού κολοσσού. «Δεν θέλετε να τα αντιμετωπίσετε με θάρρος, αν και σας είπαμε ότι πρέπει ως πολιτικό σύστημα να τα αποκαλύψουμε», είπε ο βουλευτής. «Κύριε Πλεύρη, μια φορά δεν παραδεχθήκατε στην επιτροπή ότι υπάρχει σκάνδαλο, αν και ο αρχηγός σας δημοσίως τρεις φορές παραδέχθηκε ότι είναι σκάνδαλο διεθνές και με πολλούς πιθανούς ενόχους», επισήμανε ο κ. Λάππας και συμπλήρωσε: «Προσπάθειά σας είναι να πείσετε την κοινή γνώμη ότι το σκάνδαλο Novartis, που έχει βάθος αμέτρητο, δεν υπάρχει».

«To σκάνδαλο ερευνάται στα 4/5 της Οικουμένης. Σε όλες αυτές τις χώρες που ερευνάται είναι σκευωρία; Η προσπάθειά σας είναι να δείξετε πως δεν υπάρχει σκάνδαλο. Η ίδια η Ελένη Ράικου έχει μιλήσει για κορωνίδα των σκανδάλων», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός έχει χύσει πολύ αίμα και ιδρώτα για να καλύψει τις απώλειες του εθνικού πλούτου».

«Με λύσσα πολεμήσατε από την πρώτη στιγμή και τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς», υπογράμμισε ο κ. Λάππας, σημειώνοντας ότι η δίωξη Τουλουπάκη θα στιγματίζει το πολιτικό σύστημα και τη δικαιοσύνη. Ιδίως για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, είπε ότι «πανηγυρίζουν οι μαφιόζοι της Οικουμένης». Όσο για τη δίωξη Τουλουπάκη, κατήγγειλε πως την είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι προκάλεσε πλήθος ακυροτήτων στην προδικασία. Ανάμεσα σε αυτές η εξέταση μαρτύρων, εκτός του θέματος της επιτροπής, όπως οι κ.κ. Αθανασίου και Τσατάνη, όπως ο Σάμπυ Μιωνής.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα Ζαχαρή-Σοφουλάκη. «Ο νόμος προβλέπει ότι η εισαγγελική έρευνα γίνεται πάντα από μονοπρόσωπο όργανο που λέγεται εισαγγελέας. Γιατί είχαμε δύο εισαγγελείς ισότιμους στην έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών; Μήπως για να ισορροπήσουμε πιθανόν κάποια κακή εξέλιξη, μήπως κάποιος εκ των δύο λοξοπατήσει; Ο κ. Σοφουλάκης δεν αφήνει γραμμή στο πόρισμά του να μην αντιμετωπίσει με επιχειρήματα τις αιτιάσεις των μηνυτών», τόνισε ο κ. Λάππας.

Δεν θα συμμετάσχει το ΚΚΕ στην ψηφοφορία

Το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία που θα γίνει το βράδυ επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Το ΚΚΕ, με τη στάση του και σήμερα, δεν θα νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες. Δηλώνουμε ευθύς εξ' αρχής ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αυτήν την ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στο τέλος της συνεδρίασης. Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενημερώσουμε τον λαό για τα πραγματικά γεγονότα, θα συνεχίσουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας και για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε αυτά τα σκάνδαλα, δηλαδή την εξάλειψη του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος», ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Β. Κεγκέρογλου: "Ο λόγος αποκλειστικά και μόνο στη Δικαιοσύνη. Σήμερα δεν δικάζουμε, δεν παραπέμπουμε, ούτε προστατεύουμε κανέναν"

«Σήμερα δεν δικάζουμε κανέναν, δεν εκδικούμαστε, αλλά ούτε και προστατεύουμε κανέναν…» ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, προτείνοντας να παραπεμφθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και να ελεγχθεί για οκτώ ποινικά αδικήματα από τη Δικαιοσύνη.

 Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεγκέρογλου ανέβασε τους τόνους, λέγοντας πως «οι κυβερνήσεις δεν είναι μαγαζιά, ούτε τσιφλίκια και δεν έχουν λευκή επιταγή …». Πρόσθεσε πως «ο λόγος θα πρέπει να δοθεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης αποκλειστικά μόνο στην Δικαιοσύνη, χωρίς την παρουσία των βουλευτών με "γουνάκια"», ρωτώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Αλήθεια, σας θυμίζουν τίποτα τα «γουνάκια» με τη δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου; Που και τότε πρωταγωνιστές ήσασταν εσείς της δήθεν Αριστερά σας, με τη μια ή την άλλη της μορφή».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κατά την ανάπτυξη της εισήγησή του, ανέφερε πως «το ερώτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν η περιβόητη υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία, είπε πως αυτό «είναι ένα ψευτοδίλημμα και εξήγησε ότι για το ΚΙΝΑΛ υπάρχει και σκάνδαλο για το πώς εκτοξεύτηκαν οι τιμές φαρμάκων και ποιες παραλήψεις υπήρχαν, αλλά είναι και σκευωρία ο τρόπος που ενοχοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοί αντίπαλοί της».

Καταλόγισε ευθύνες και παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά και ευθύνες συμμετοχής σε αυτές τις διώξεις σκευωρίας της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και με τη συμμετοχή δημοσιογράφων.

Σπ. Λάππας: "Είναι η πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα από το 1832 που διώκεται εισαγγελικός λειτουργός"

Πώς είναι δυνατόν στα χρόνια της κρίσης, την ώρα που έχουμε χρεοκοπία, απαξίωση, φτώχεια, πόνο για την ελληνική κοινωνία την περίοδο ’12-’15 να αναπτύσσεται αυτό το τεράστιο σκάνδαλο για το οποίο δεν έχει αμφιβολία κανένας στην οικουμένη; Μια φορά δεν παραδεχθήκατε ότι υπάρχει σκάνδαλο παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός σας τρεις φορές δημοσίως παραδέχθηκε ότι είναι σκάνδαλο διεθνές με μεγάλο βάθος και έκταση και με πολλούς πιθανούς ενόχους.

Η εξεταστική που συγκροτήθηκε για την τιμολόγηση φαρμάκων-σημεία και τέρατα στον χώρο της υγείας. Να αναφέρω τον κ. Κρεμαστινό που κατέθεσε ότι πονούσε για την κατάντια και την κατάσταση στο χώρο της υγείας; Να σας πω και για τον δικό σας άνθρωπο που διορίσατε γ.γ δημόσιας διοίκησης τον κ. Ρακιτζή; Με τρεις συναπτές εκθέσεις, στα συμπεράσματα που λέει ότι η διαφθορά στην υγεία ήταν στον ουρανό; Και ο βασικός παράγοντας που μαζί με τη διαφθορά στα εξοπλιστικά οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας; Τσιμουδιά δεν λέτε για αυτά τα πράγματα. Να σας πω για τον κ. Σουρλα; Με μια τρομερή έκθεση το 2013 αποκάλυψε σημεία και τέρατα για τη διαφθορά, τη σπατάλη, τη σήψη και τη ρεμούλα στο χώρο της υγείας. Και είπε ότι το ποινικό τμήμα του Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμο 350 εκατ. δολαρίων σε φαρμακευτικές εταιρείες-άσχετο με την υπόθεση Novartis-διότι διέφθειραν κρατικούς αξιωματούχους. Και δεν ελήφθη καμία δικαστική πρωτοβουλία κα δεν έγινε καμία δικαστική ενέργεια.

Υπερτιμολόγηση με πολιτική απόφαση, υπερσυνταγογράφηση από τους γιατρούς, πολυφαρμακία και τεχνητή ζήτηση ήταν το υπέδαφος πάνω στο οποίο καλλιεργήθηκε, αναπτύχθηκε, διογκώθηκε, έγινε τεράστιο, εγχώρια και διεθνές, σκάνδαλο της Novartis. Το οποίο αν δεν συμφωνήσει το πολιτικό σύστημα ότι είναι ένα σκάνδαλο, πολύ φοβάμαι ότι θα επαναλαμβάνεται αενάως αυτή η τεράστια διαρροή δημοσίου χρήματος. Τι προτείνετε στο ελληνικό κοινοβούλιο για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα σήψης, ρεμούλας, διαφθοράς που ταπεινώνουν τη χώρα στο εσωτερικό και η διεθνής της εικόνα γκριζάρεται και ο ελληνικός λαός πονά;

Εμείς στο πόρισμά μας πολλές φορές με σεβασμό και επίγνωση του ρόλου μας σας είπαμε ποια ήταν τα αμαρτήματά σας. Να αναφέρω την εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου τη πρώτη μέρα με την επίκληση ότι θα τους καλέσετε στο μέλλον για μάρτυρες; Και να σας αποκαλύψω και κάτι πολύ σοβαρό: την πρώτη μέρα ο κ. Μπούγας και η κα Ράπτη της οποίας ζητήθηκε εξαίρεση συντάχθηκε με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της νομολογίας που έλεγε ότι για να αποκλείσεις κάποιον πρέπει να έχε ήδη εξεταστεί ως μάρτυρας.

Την άλλη μέρα ο Πρόεδρος της Επιτροπής συντάχθηκε πλήρως με την πρόταση του κ. Πλεύρη. Κάτι άλλο έγινε έξω από την επιτροπή δεν εξηγείται διαφορετικά. Και έτσι συνταχθήκατε όλοι και εξαιρέσατε δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή. Και ουσιαστικά παρεμβήκατε ανεπίτρεπτα, αντικοινοβουλευτικά, παράνομα στο δικαίωμα που έχει ο αρχηγός ενός κόμματος να καθορίζει ο ίδιος αποκλειστικά τη συγκρότηση της ομάδας στην επιτροπή. Δεν τα θέλατε τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχατε από τότε προσχεδιασμένο τι θα κάνετε σε όλη τη διάρκεια.

Η δεύτερη κίνηση ήταν να απορρίψετε την αίτηση εξαίρεσης του κ. Πλεύρη. Πριν είχε απορριφθεί και άλλη αίτηση εξαίρεσης, της κας Ράπτη. Μάλιστα, για την εξαίρεση του κ. Πλεύρη έγιναν σημεία και τέρατα σε δικονομικό επίπεδο. 13:30 καλείτε τον εισηγητή και την ομάδα του του ΣΥΡΙΖΑ να συνεδριάσει στις 14:00 για να πάρετε απόφαση και να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης, όταν ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει υποχρεωτικά τρεις μέρες τουλάχιστον μετά την αίτηση εξαίρεσης και εξαιρετικά σε επείγουσες περιστάσεις ένα διήμερο. Και σε μισή ώρα μας μαζεύατε από τις επιτροπές, συγκαλέσατε την επιτροπή, πήρατε την απόφαση και κάνατε την απόρριψη της αίτησης του κ. Παπαγγελόπουλου. Τέτοια παραβίαση εν ψυχρώ του κανονισμού της Βουλής;

Μετά την εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλο ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων. Με λύσσα τους πολεμήσατε από τη πρώτη στιγμή και αυτούς και τους εισαγγελείς διαφθοράς. Είναι η πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα από το 1832 που διώκεται εισαγγελικός λειτουργός. Και θα στιγματίζει ανεξίτηλα το σύνολο του πολιτικού συστήματος και η ευθύνη είναι ακέραια και δική σας. Πριν 2 χρόνια η εισαγγελέας Διαφθοράς της Ρουμανίας η Λάουρα Κοβέσι διώχθηκε αλύπητα από το καθεστώς της Ρουμανίας, καταδικάστηκε από όλα τα δικαστήρια της χώρας της, πήγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και δικαιώθηκε, σήμερα κοσμεί τη θέση της Ευρωπαίας Εισαγγελέα και σε μια πρόσφατη συνέντευξη της προέβλεψε ότι και σε άλλα κράτη της ΕΕ θα έχουμε διώξεις εισαγγελικών λειτουργών. Ποιους εννοούσε, το μόνο που είχαμε αυτό το διάστημα είναι με την κα Τουλουπάκη.

Είστε οι μόνοι κύριοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, και πως να υπάρχει σκάνδαλο αφού σύμφωνα με αυτά που λέτε δεν υπάρχει διαφθορά. Ίσως έχετε διαβάσει ένα σύγγραμμα του Δημόπουλου με τίτλο η Διαφθορά με πρόλογο του Βαγγέλη Βενιζέλου και εκεί λέει η Διαφθορά από τη Μεταπολίτευση και μετά τρώει σαν σαράκι το Δημόσιο πλούτο, την κοινωνία και την τσέπη των πολιτών. Για αυτά τα μεγάλα ζητήματα κύριοι της πλειοψηφίας δεν λέτε τίποτα. Την ίδια στιγμή που η Πορτογαλία, το κοινοβούλιο της ομόφωνα αποφάσισε να εκβιομηχανίσει εκ νέου τη χώρα και να απαλλαγεί από τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, εσείς έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα της κασέτας και των κοριών. Γιατί θέλετε να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των προστατευόμενων μαρτύρων; γιατί θέλετε να δώσετε ένα σήμα στους μαφιόζους της οικουμένης ότι πλέον οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είναι στο απυρόβλητο, ότι εύκολα βγαίνει η κουκούλα, αυτό θέλετε να πείτε. Για να πανηγυρίζουν οι μαφιόζοι στην οικουμένη.

Ντρεπόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ που η Ελλάδα είναι η 3η χώρα που σίγουρα θα ελεγχθεί από το Ευρ. Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δίωξη Εισαγγελικής λειτουργού. Και το κάνατε με λύσσα και εκδικητικότητα απο την πρώτη μέρα που έσκασε το σκάνδαλο Νοβάρτις. Η δίωξη της κας Τουλουπάκη, κε Βορίδη, είχε προαναγγελθεί. Την είχατε προαναγγείλει και αυτό δεν μπορείτε να το κρύψετε.

Μας λέτε ότι το σκάνδαλο Νοβάρτις το έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πότε ξεκίνησε όμως, το καλοκαίρι του 2013 από τις ΗΠΑ. Είναι θλιβερό ότι και αυτό το σκάνδαλο όπως και στην περίπτωση της Siemens να ξεκινούν με ενέργειες ξένων διοικητικών Αρχών. Και τα δύο σκάνδαλα ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και Γερμανίας. Η απόφαση του Μονάχου, που είναι το πιο προσβλητικό αλλοδαπό δημόσιο κείμενο, που καταφρονεί τη Ελλάδα γιατί λέει ότι η Siemens χρηματοδοτούσε για χρόνια τα δύο μεγάλα κόμματα. Μελανό σημείο για όλους μας η απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου.

Να αναφέρω δύο ακόμη ακυρότητες της επιτροπής. Δεν καταφέρατε κε Μπούγα να αποκαλύψετε τα στοιχεία της επωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων γιατί όρθωσε ανάστημα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαφορετικά θα είχαν χάσει την προστασία που έχουν από το Νόμο που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε το '14 αλλά ευτυχώς έβαλε κόκκινες γραμμές ο Άρειος Πάγος. Το δεύτερο είναι ότι το Επιστ. Συμβούλιο της Βουλής σας είπε ότι ακύρως εξετάζετε μάρτυρες εκτός του θέματος της εντολής της Βουλής. Νομικά πρόκειται για μπάχαλο και φιάσκο.

Μια κακή στιγμή για τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας, ποινική δικονομία προβλέπει οτι την έρευνα την ασκεί ένα μονοπρόσωπο όργανο που λέγεται Εισαγγελέας. Και θέτω το ερώτημα γιατί είχαμε δύο Εισαγγελείς ισότιμους στην έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών. Μήπως για να ισορροπήσουμε κάποια κακή εξέλιξη; μήπως λοξοδρομήσει και στραβοπατήσει ο ένας εκ των δύο; Ο πρώτος που εξέδωσε το πόρισμα του είναι ο κ. Σουφουλάκης, ένα καταπληκτικό κείμενο 300 σελίδων, που αντιμετωπίζει ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα των μηνυτών. Και ενώ ζητά την αρχειοθέτηση, την επόμενη μέρα ο κ. Ζαχαρής με ένα κείμενο 60 σελίδων ζητά τη δίωξη.

Έχω εδώ το έγγραφο 29/12/2016, που προσέφερε ο κ. Αγγελής και έχω μαζί και τα πρακτικά των ερωτήσεων προς την κα Ράικου, δέκα φορές τη ρώτησα, επί θητείας σας ήρθε έγγραφο από το FBI που γινόταν αναφορά σε ευθύνες πολιτικών προσώπων, και απαντά 10 φορές ΟΧΙ ΠΟΤΕ, και έρχεται ο κ. Αγγελής και αποκαλύπτει το έγγραφο του FBI που λέει το ακριβώς αντίθετο, το καταθέτω στα πρακτικά. Αφού κύριοι της πλειοψηφίας μας είπατε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις έρχεται η Νοβάρτις και ομολογεί, στο συμβιβασμό με το Αμερικανικό Δημόσιο, όλα όσα για 3 χρόνια λέγατε ότι είναι ψέματα και συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω δει τόσο καταφρονιτική απόφαση, τόσα χρόνια, ως δικηγόρος. Ομολογεί τα πάντα και λέει “εσκεμμένα και σκόπιμα ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνομώτησαν, συνέργησαν και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους να διαπράξουν πράξεων αδίκημα κατά των ΗΠΑ” σύμφωνα με το νόμο για τη Διαφθορά κλπ και παρακάτω λέει “ενώπιων αλλοδαπής κυβέρνησης” αυτή είναι η Ελληνική κυβέρνηση τι να κάνει; αυτή και τα όργανα της να εξυπηρετήσουν σε πλαίσιο διαφθοράς τα συμφέροντα της Νοβάρτις. Αυτά λέει η απόφαση.

Και μάλιστα τολμάτε να λέτε τώρα ότι για αυτήν την απόφαση του δικαστηρίου του Νιού Τζέρσεϋ, εσείς κάνετε διαφορετική μεταφραστική προσέγγιση. Ούτε συνοικιακό φροντιστήριο ξένων γλωσσών να είσασταν σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας. Αυτή είναι η απόφαση και είναι επίσημα μεταφρασμένη από το υπουργείο Εξωτερικών".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια