Αναστολή συμβάσεων όταν μειώνονται οι πληρότητες, νομοθετεί η κυβέρνηση

Ελλάδα
Αναστολή συμβάσεων όταν μειώνονται οι πληρότητες, νομοθετεί η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπουργείο Εργασίας, υιοθέτησε το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Την εκ νέου αναστολή συμβάσεων ξενοδοχοϋπαλλήλων νομοθετεί η κυβέρνηση, όταν μειώνονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία, επιλύοντας ένα μείζον θέμα στην λειτουργία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, των οποίων οι πληρότητες «ανεβοκατεβαίνουν», λόγω των ειδικών συνθηκών και των εκτάκτων γεγονότων (απαγόρευση εισόδου στην χώρα, αναστολή πτήσεων, κ.λπ.). 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του money-tourism.gr, το υπουργείο Εργασίας, υιοθέτησε το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), να είναι δυνατή η εκ νέου αναστολή συμβάσεων ξενοδοχοϋπαλλήλων, όταν η πληρότητα υποχωρεί κάτω από τα όρια, που έχουν τεθεί. Προς τούτο αναμένεται άμεσα, ίσως και εντός της εβδομάδας, η κατάθεση σχετικής τροπολογίας στην Βουλή, που θα προβλέπει πολλαπλή αναστολή συμβάσεων, με την προϋπόθεση μείωσης της πληρότητας.

Παράλληλα, θα ψηφισθεί και η εξαγγελία του πρωθυπουργού για μη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, από τις τουριστικές επιχειρήσεις για το τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιούν το 50% του τζίρου τους την καλοκαιρινή περίοδο.

Η ρύθμιση

Όπως είχε αποκαλύψει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η κυβέρνηση, χρησιμοποίησε το μοντέλο των επαναπροσλήψεων που προβλέπεται σε νόμο του 1983, με προοδευτική επαναπρόσληψη, ανάλογα με τις πληρότητες, στην επαναφορά των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε εργασία από το καθεστώς της αναστολής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News