Κορωνοϊός: Νέα αυστηρά μέτρα για είσοδο στη χώρα από τα χερσαία σύνορα

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Νέα αυστηρά μέτρα για είσοδο στη χώρα από τα χερσαία σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση από τον κ. Πέτσα.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα για την είσοδο στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα, λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, οι εργάτες γης δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης η είσοδος στη χώρα θα επιτρέπεται από συγκεκριμένα φυλάκια, οι κάτοχοι δελτίου ομογενών υποχρεούνται στη συμπλήρωση φόρμας εισόδου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ανατριχιαστικοί οι ηχογραφημένοι διάλογοι για το Μάτι          

 «Όπως τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή η πληγή της Κύπρου εξακολουθεί να αιμορραγει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, μίλησε για αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για ανιστόρητες αποφάσεις που προσβάλλουν τον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος. Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός έθεσε τα ζητήματα των τουρκικών προκλήσεων, κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής και υπογράμμισε πως «είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

 Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ,  ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως πρόκειται για κρίσιμη σύνοδο κορυφής και πως ο πρωθυπουργός συμμετείχε και στην Ολομέλεια και σε πολλές συσκέψεις. «Αναδείχθηκε πόσο πολύτιμη είναι για τη χώρα η ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Γεγονός που αξιοποιείται από τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι σκοπός είναι να συμβάλει εποικοδομητικά για την επιτυχή κατάληξη της συνόδου.

Για το θέμα του κορονοϊού ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζει τις αποφάσεις της. «Ανοίγουμε της πύλες της χώρας με γνώμονα την ασφάλεια» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα.

   Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε ότι μέσα στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο που η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

   Τέλος σε ότι αφορά το Μάτι και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, χαρακτήρισε τους ηχογραφημένους διαλόγους ανατριχιαστικούς και κάλεσε την κ. Γεροβασίλη αν τους αμφισβητεί να στραφεί εναντίον οποιουδήποτε χρησιμοποίησε το όνομά της.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News