Ελλάδα

Παγώνη: Διπλασιάστηκαν τα νοσηλευόμενα κρούσματα - «Δύσκολα τα πράγματα αν γίνουμε Σερβία»

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Βαρυσημαντες ήταν οι δηλώσεις της Προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά, Ματίνας Παγώνη στο Open.

«Από 30 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου τα κρούσματα νοσηλεύονται από 41 έγιναν 83. Ο διπλασιασμός νοσηλευομένων κρουσμάτων λέει πολλά», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Τι είπε για τις μάσκες

«Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν σε κλειστούς χώρους. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε σούπερ μάρκετ ή άλλους κλειστούς χώρους και να μην φορούν μάσκα οι υπάλληλοι και αυτοί που πηγαίνουν εκεί», υπογράμμισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιά. Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα «όταν τη μία λέμε "βγάζουμε τις μάσκες" και μετά λέμε "τις ξαναβάζουμε"».  

«Να μη γίνουμε Σερβία»

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, δεν πρέπει να φτάσουμε σε αυτά που γίνονται στη Σερβία ή στην Αμερική, υπογράμμισε η κ. Παγώνη και συμπλήρωσε ότι αυτό που φοβούνται οι ειδικοί είναι «τα ορφανά κρούσματα, γιατί δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση, που είναι το πιο σημαντικό».   Παράλληλα, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των κρουσμάτων κορωνοϊού από τα νοσοκομεία σε περίπτωση έξαρσης. «Αν φτάσουμε σε ένα στάδιο Σερβίας, πώς θα αντιμετωπιστούν (τα κρούσματα) στα νοσοκομεία μας; Έχουμε όντως αυξήσεις κλινών ΜΕΘ, έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά πρέπει να αυξηθούν περισσότερο. Πρέπει να γίνει προσπάθεια αύξησης προσωπικού», δήλωσε και προειδοποίησε:  

«Μην νομίζετε ότι αν φτάσουμε σε επίπεδο Σερβίας ή άλλων χωρών ότι θα τα αντιμετωπίσουμε στα νοσοκομεία. Για σκεφτείτε να έρχονται σωρηδόν οι άρρωστοι και οι κάψουλες από το Αιγαίο και το Ιόνιο, τι έχει να γίνει. Είναι δύσκολα τα πράγματα».   Τέλος, η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα και σημείωσε ότι είναι σωστό μέτρο η απόφαση να φέρουν πιστοποιητικό για αρνητικό δείγμα οι επισκέπτες. Όμως σημείωσε: «Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά εκεί κατά πόσο αυτά τα πιστοποιητικά είναι 100% έγκυρα».

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια