Νέες αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας - Τι εισηγείται η επιτροπή

Ελλάδα
Νέες αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας - Τι εισηγείται η επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ειδικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων

Μετά την ακύρωση των πανηγυριών μέχρι τα τέλη του Ιουλίου φαίνεται ότι θα ισχύσουν αλλαγές και στη χρήση της μάσκας. Το θέμα απασχολεί την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας την Τρίτη σε ειδική συνεδρίαση-τηλεδιάσκεψη. Οι ειδικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων από εισαγόμενα κρούσματα και φοβούνται για περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Έτσι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής θα υπάρξουν εισηγήσεις για το αν θα πρέπει να αλλάξει η χρήση της μάσκας.Μπορεί πριν από λίγες ημέρες να καταργήθηκε η χρήση της μάσκας στα mall και στα εμπορικά κέντρα, αλλά είναι πιθανό να επανέλθει εξαιτίας της χαλάρωσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους πολίτες.

Εισηγούνται χρήση της μάσκας στους κλειστούς και δημόσιους χώρους

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ανάμεσα στους 24 επιστήμονες που αποτελούν την Επιτροπή, υπάρχουν και κάποιοι που εισηγούνται να επανέλθει η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς και δημόσιους χώρους.Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι που είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα δεν την τοποθετούν σωστά λόγω και της ζέστης ή τη φορούν στο πηγούνι, με αποτέλεσμα όμως να μην έχει καμία χρησιμότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News