Τέλος από την ΕΔΕΥ ο Γιάννης Μπασιάς

Ελλάδα
Τέλος από την ΕΔΕΥ ο Γιάννης Μπασιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργάστηκε σκληρά για την πραγματοποίηση ενός οράματος.

Αποχωρεί από την Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μπασιάς. Ως αποερχόμενος πρόεδρος αναφέρθηκε στο έργο επιτελέστηκε και την πολλά υποσχόμενη εγχώρια πηγή ενέργειας.

Όπως αναφέρει: «Είμαι περήφανος που μετά από περίπου σαράντα χρόνια μακριά από την Ελλάδα εργάστηκα για τη χώρα μου και για την πραγματοποίηση ενός οράματος. Από την δραστηριοποίησή της τον Νοέμβριο του 2016 η ΕΔΕΥ συνέχισε να προωθεί την Ελλάδα διεθνώς και στο εσωτερικό. Συνέχισε να υποστηρίζει και να προβάλει την πιο σημαντική υποσχόμενη εγχώρια πηγή ενέργειας, να διαχειρίζεται τις υποχρεώσεις και δραστηριότητες των εντολοδόχων εταιρειών σε 13 παραχωρήσεις έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων συνολικής έκτασης, χερσαίας και θαλάσσιας, μεγαλύτερης από 70 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα (σε σύνολο 637 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιόμετρων: ΑΟΖ και εσωτερική έκταση).

Συνέχισε να προτείνει λύσεις για τεχνικά και νομικά θέματα, για την είσοδο νέων εταιρειών σε υπεράκτιες περιοχές, για την παραχώρηση επιπλέον 70 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιόμετρων νοτίως της Κρήτης και στο κεντρικό Ιόνιο, αλλά και για τα θέματα του Πρίνου στο βορειοανατολικό Αιγαίο και του Μπλοκ 2 στο Ιόνιο, ετοιμάζοντας στερεό έδαφος για τη διάδοχη διαχείριση.

Η ΕΔΕΥ έχει σήμερα έσοδα, έχει συνάψει τουλάχιστον δέκα διεθνείς και διακρατικές συνεργασίες, πολλές αφορούν την ασφάλεια των υπερακτίων εγκαταστάσεων, έχει προγράμματα καινοτόμου ανάπτυξης για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου, την πιθανή εκμετάλλευση παραγώγων των λιγνιτών, και πρωτίστως έχει το ανθρώπινο δυναμικό, τεχνικό, νομικό και οικονομικό, που έχει προσφέρει τα πάντα με τεχνογνωσία και τιμιότητα για το καλό του τόπου. Εύχομαι, ως απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ να δω την εταιρεία να συνεχίζει με την ίδια δύναμη την πορεία της θεωρώντας ότι τα καράβια δεν τα φτιάχνουμε για μένουν δεμένα στα λιμάνια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News