default-image

Δ. Τζανακόπουλος: «Ρουσφέτι Χαρδαλιά οι 28 μετακλητοί σε οργανικές θέσεις της Πολιτικής Προστασίας»

Ελλάδα
Δ. Τζανακόπουλος: «Ρουσφέτι Χαρδαλιά οι 28 μετακλητοί σε οργανικές θέσεις της Πολιτικής Προστασίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι μετακλητοί υπάλληλοι, δεν μπορούν να αποτελούν τμήμα της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας»

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή A΄ Αθήνας Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την τροπολογία για την Πολιτική Προστασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι: «η τροπολογία που καταθέτει ο κ. Χαρδαλιάς είναι σκανδαλώδης διότι ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων για τις προσλήψεις προσωπικού που εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία. Οι μετακλητοί υπάλληλοι, δεν μπορούν να αποτελούν τμήμα της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς οφείλουν να αποσύρουν άμεσα αυτήν την τροπολογία, να ακολουθήσουν τους κανόνες που προβλέπονται για τις προσλήψεις δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού, δηλαδή τη διαδικασία του ΑΣΕΠ».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε στη συνέχεια: «Θέλετε να μετατρέψετε το κράτος σε λάφυρο και αυτό κάνετε εδώ και ένα χρόνο. Δεν είναι φέουδό σας η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Δεν σας ανήκει. Σε ποια χώρα του κόσμου γίνονται αυτά;». Τόνισε ότι η ΝΔ «έχει σπάσει ρεκόρ προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων, σε κριτήρια προσλήψεων και σε ύψος αποδοχών.

Φτάσατε στο σημείο να αλλάξετε τα κριτήρια πρόσληψης του διοικητή της ΕΥΠ. Μιλάμε για ακραίο θεσμικό εκφυλισμό. Μας βάζετε σε σκοτεινή περίοδο για τους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση».

Στη συνέχεια, σε απάντηση στην παρέμβαση του υφυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «είναι ντροπή ο κ. Χαρδαλιάς να επικαλείται την αξία της ανθρώπινης ζωής προκειμένου να δικαιολογήσει τα ρουσφέτια του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News