default-image

Τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν ανοιχτά της Μυκόνου και της Πάρου

Ελλάδα
Τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν ανοιχτά της Μυκόνου και της Πάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τίθεται θέμα αλίευσης αναφέρει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

Σύμφωνα με το Marine Traffic τα αλιευτικά σκάφη Tuncay Sagun 6, Guler Kardesler 4 και Cihan Cengiz Karadeniz εντοπίστηκαν ανοιχτά της παραλίας Αγάρι στη Μύκονο.

Μάλιστα τα τουρκικά αλιευτικά εμφανίστηκαν να ψαρεύουν και στα ανοιχτά της Πάρου, αλλά και πολύ κοντά στις ακτές του Αγαθονησίου.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκοι ψαράδες φτάνουν με τα αλιευτικά τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να ψαρέψουν, ωστόσο η εικόνα αυτή προκάλεσε προβληματισμό καθώς ήρθε λίγα 24ωρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Αγιά Σοφιά.

Η Απάντηση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής: " δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων"

"Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ."

Φωτογραφία αρχείου

 ΠΗΓΗ: iefimerida.gr- ΑΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News