Καβάλα: Επαναπατρίζεται η οικογένεια του 10χρονου Σέρβου που διαγνώστηκε θετικός

Ελλάδα
Καβάλα: Επαναπατρίζεται η οικογένεια του 10χρονου Σέρβου που διαγνώστηκε θετικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τη θετική διάγνωση και του πατέρα στον ιό

Μετά τον 10χρονο από τη Σερβία, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο τεστ που του έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας λίγο πριν υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, σήμερα βρέθηκε θετικός στον ιό και ο πατέρας του μετά τον έλεγχο από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα κατά την είσοδό του στη χώρα.

Η τετραμελής οικογένεια από τη Σερβία ήρθε στη Θάσο για διακοπές την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 10χρονος στις 8 Ιουλίου παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και αρχικά επισκέφθηκε με τους γονείς του το Κέντρο Υγείας Πρίνου. Στη συνέχεια ο πατέρας του, με το ΙΧ αυτοκίνητο του, τον μετάφερε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε η κατάσταση της υγείας του και πριν από την εγχείρηση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ. Η εξέταση βγήκε θετική αλλά ο μικρός ασθενής ήταν τελείως ασυμπτωματικός. Σε τεστ υποβλήθηκε και η μητέρα για την οποία η εξέταση βγήκε αρνητική. Η μητέρα και γιος μετά την εγχείρηση παρέμειναν στην απομόνωση, ενώ ο πατέρας με τον δεύτερο γιο της οικογένειας επέστρεψαν στη Θάσο και απομονώθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει οριστεί στο νησί και βρίσκεται έξω από το Λιμένα.

Σήμερα το μεσημέρι ο 10χρονος έλαβε εξιτήριο, αλλά το πρωί είχε ανακοινωθεί και τα αποτέλεσμα της εξέτασης του πατέρα, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μετά από συνεννόηση με το διοικητή του νοσοκομείου και τις σχετικές οδηγίες που έδωσε ο ΕΟΔΥ, ο πατέρας παρέλαβε το γιο και τη σύζυγό του από την είσοδο του νοσοκομείου και στη συνέχεια σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής τους για τη Σερβία.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι και οι δυο γονείς του 10χρονου είναι γιατροί και είχαν αναστατωθεί καθώς σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να περάσουν αυτή την περιπέτεια κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε υπήρξε άριστη συνεργασία και επικοινωνία με την οικογένεια, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες και τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ ώστε η τετραμελής οικογένεια να επιστρέψει με ασφάλεια σπίτι της.

Καβάλα: Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 85χρονος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, με υψηλό πυρετό μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 85χρονος που φιλοξενούνταν σε γηροκομείο της Καβάλας, ο οποίος στις 9 Ιουλίου είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ο 85χρονος που ήταν ασυμπτωματικός είχε φύγει από το γηροκομείο και ταξίδεψε μέχρι τη γειτονική Ξάνθη. Ωστόσο, κατά την επιστροφή του, τέθηκε σε απομόνωση στο δωμάτιό του χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τους άλλους ηλικιωμένους ή το προσωπικό του ιδρύματος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ήρθε στην Καβάλα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του γηροκομείου και έκανε δειγματοληπτικά τεστ στους ηλικιωμένους και το προσωπικό. Ένα 24ωρο αργότερα έγινε γνωστό ότι όλα τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News