Ελλάδα

Δολοφονία Μακρή: Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα – Τους φώναζε «καθάρματα»

Συνέχεια της δίκης με την κατάθεση του φίλου και συνεταίρου του Γιάννη Μακρή

Με την κατάθεση του φίλου και συνεταίρου του Γιάννη Μακρή, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την δολοφονία του το 2018, με την σύζυγο του θύματος Βικτώρια Καρύδα, στο τέλος της συνεδρίασης, να ξεσπάει για ακόμη μια φορά, φωνάζοντας στους κατηγορούμενους «καθάρματα».

Όπως κατέθεσε ο συνέταιρος του θύματος, την ημέρα της δολοφονίας του Γιάννη Μάκρη, ήταν μαζί και δεν είχε αντιληφθεί ο επιχειρηματίας να φοβόταν κάτι. «Μέχρι τελευταία στιγμή δεν αντιλήφθηκα ότι φοβόταν κάτι. Την ίδια ημέρα ήμασταν για καφέ. Φεύγουμε και λέμε όλα καλά, το βράδυ έχουμε τα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι και ξαφνικά δεχθήκαμε τηλέφωνο μαζί με ένα φίλο μου ότι πυροβόλησαν τον Γιάννη, πήγαμε και είδαμε το πτώμα».

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση του αστυνομικού, που εξέτασε το υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν τη δολοφονία του θύματος.

«Είχε καταγράφει ότι πηγαίνει το θύμα στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο, το θύμα εξέρχεται από την πόρτα του οδηγού,  αλλά ο δράστης συνεχίζει τους πυροβολισμούς και το θύμα καταρρέει, ενώ ο δράστης φεύγει τρέχοντας.

Φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκει στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην πόρτα του συνοδηγού φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από εκεί που έφυγε ο δράστης».

Ο αστυνομικός εξήγησε πως από το υλικό των γύρω καμερών κατέληξαν στη μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες. Μάλιστα, το οδό αυτοκίνητο την προηγούμενη ημέρα φαίνεται να έχει κάνει τρεις διελεύσεις έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. «Όταν ανακαλύψαμε την εταιρία ενοικίασης και το αυτοκίνητο, προέκυψε ότι είχε ενοικιαστεί από τις 29 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2018.

Ωστόσο, επιστράφηκε μία ημέρα νωρίτερα και αυτό είχε κάνει εντύπωση στους υπαλλήλους καθώς ήταν πληρωμένο και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο» κατέθεσε ο μάρτυρας. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο μάρτυρας, «σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστηκά των αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν εξω απο το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» είπε προκαλώντας βροχή ερωτήσεων από την έδρα.

Εισαγγελέας: Γιατί τους πιάσατε τότε;

Μάρτυρας: Δεν έχω γνώση όλης της δικογραφίας

Εισαγγελέας: Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πως κάνετε δικογραφία;

Μάρτυρας: Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτή η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τέσσερα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.

Εισαγγελέας: Πως προβήκατε στη σύλληψη;

Μάρτυρας: Είχαμε ισχυρές ενδείξεις...

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου, ο εισαγγελέας ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο αστυνομικός που υπογράφει το διαβιβαστικό της υπόθεσης, με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα για κλήση του αστυνομικού.

Πηγή: Ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια