Α. Μητρόπουλος: Εμπαίζουν τους ανέργους ΕΛΣΤΑΤ - ΟΑΕΔ

Ελλάδα
Α. Μητρόπουλος: Εμπαίζουν τους ανέργους ΕΛΣΤΑΤ - ΟΑΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θλιβερή διαπίστωση για άλλη μία φορά η απόκλιση των ποσοστών της ανεργίας που ανακοίνωσαν για τον Απρίλιο ΕΛΣΤΑΤ και ΟΑΕΔ.

Η απόκλιση των δύο Οργανισμών, δηλαδή ποσοστό 24,45% για τον ΟΑΕΔ και 15,5% για την ΕΛΣΤΑΤ -που όμως είναι διαφορά 476.358 ανθρώπων και συνεπώς οικογενειών-  είναι προκλητική» καταγγέλλει  ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου – επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος στο Ράδιο 98.4 .

«Το ποσοστό που δημοσιεύει ο ΟΑΕΔ (24,45% επί του ενεργού πληθυσμού) αποτελεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Πολύ περισσότερο που όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι πραγματικοί άνεργοι, όσοι δηλαδή δεν δύνανται να καταγραφούν από τον ΟΑΕΔ λόγω της αδήλωτης-«μαύρης» εργασίας, αυξάνουν την ανεργία σε δυσθεώρητα ποσοστά» προσθέτει.

«Με τα στοιχεία αυτά αλλά και με παλαιότερες Εκθέσεις του, ο ΟΑΕΔ ουσιαστικά διαψεύδει τόσο την ΕΛΣΤΑΤ όσο και το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση που με περίσσια θράσους διακηρύσσουν ότι έχουν πετύχει …σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της ανεργίας» τονίζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News