Ελλάδα

Νέο video από τον ΣΥΡΙΖΑ: "Η ιστορία των διαδηλώσεων"

Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και η πολιτική αντιπαράθεση έχει χτυπήσει κόκκινο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ "κυκλοφόρησε" το τελευταίο του video, με αναφορά στην ιστορία των διαδηλώσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι "Η ιστορία των διαδηλώσεων είναι η ιστορία του κόσμου". 

Το video ξεκινά με τη φράση «Η ιστορία των διαδηλώσεων είναι η ιστορία του κόσμου». Στη συνέχεια, ακούγεται μια διασκευή του αντάρτικου τραγουδιού «Bella Ciao», το οποίο και έχει «ντυθεί» με φωτογραφίες από διαδηλώσεις που έχουν μείνει στην Ιστορία και την έχουν διαμορφώσει παράλληλα, αρχής γενομένης από εκείνες του Σικάγο το 1886.

Ακολουθεί η Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1936, τα Δεκεμβριανά του 1944, η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης με πρωτοπόρο τον Γρηγόρη Λαμπράκη, πορείες της Νεολαίας Λαμπράκη τη δεκαετία του '60, η διαδήλωση για τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα το 1965, στο Χημείο της Θεσσαλονίκης το 1967, ο Μάης του '68, οι διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείο το 1980, διαδηλώσεις για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα το 1991, οι πορείες στη Γένοβα το 2001, χημικά στον Μανώλη Γλέζο το 2010, οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα το 2011, πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, Κίτρινα Γιλέκα, αντιρατσιστικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του George Floyd.

Το σποτ κλείνει με τη φράση «Ελλάδα 2020: Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δεν θα περάσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια