Συναγερμός στην Εύβοια με 80 Σέρβους τουρίστες σε καραντίνα

Ελλάδα
Συναγερμός στην Εύβοια με 80 Σέρβους τουρίστες σε καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

126 συνολικά εισαγόμενα κρούσματα από την 1η Ιουλίου

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα τεστ σε τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα. Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) από τα κλιμάκια της ΕΟΔΥ, οι έλεγχοι των Σέρβων τουριστών στη Βόρεια Εύβοια, για το αν έχουν εκτεθεί στον SARS-COV-2. Συνολικά ελέγχθηκαν 85 άτομα, μέλη των γκρουπ που ήλθαν το Σάββατο 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σύμφωνα με το thetoc.gr σε 11 διαφορετικά ξενοδοχεία,  και οι οποίοι είναι σε καραντίνα.

Η ανίχνευση και οι έλεγχοι από τα Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που ήταν από τη Στερεά και την Αττική, έγιναν σε ένα χώρο, όπου έφταναν οι άνθρωποι συνοδεία της αστυνομίας. Επίσης εντοπίστηκαν και εξετάστηκαν τόσο ο ταξιτζής που μετέφερε το ζευγάρι των Σέρβων από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας στο λιμάνι της Αιδηψού όσο και η οδηγός που πήρε την αντίστοιχη κούρσα από την Αρκίτσα στο Νοσοκομείο Λαμίας.

126 εισαγόμενα κρούσματα από την 1η Ιουλίου

Καθημερινή είναι η αγωνία στα σύνορα της χώρας, αναφορικά με τον αριθμό των εισαγόμενων κρουσμάτων που εισέρχονται, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Από το άνοιγμα του τουρισμού, την 1η Ιουλίου, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, έφτασαν στη χώρα, οδικώς ή αεροπορικώς, 126 κρούσματα, με τους ειδικούς να αφήνουν ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο του κλεισίματος των συνόρων.

Από τα 33 επιπλέον κρούσματα που δηλώθηκαν την Τετάρτη 8 Ιουλίου, 21 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο, δύο καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, άλλα δύο στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τρία στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News