Συναγερμός σε Θάσο, Παγγαίο και Νάξο για εισαγόμενα κρούσματα

Ελλάδα
Συναγερμός σε Θάσο, Παγγαίο και Νάξο για εισαγόμενα κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα κρούσματα οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας

Κινητοποίηση στη Θάσο όπου θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν τουρίστες στη Θάσο, οι οποίοι όμως είναι ασυμπτωματικοί στον ιό. Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό θετικοί βρέθηκαν στον ιό άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία  δεν εμφάνισαν κάποιο σύμπτωμα μέχρι στιγμής. Μετά την εξέταση των τουριστών, τα κρούσματα οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπου θα μείνουν εκεί 14 ημέρες.

Εξαιτίας των κρουσμάτων μάλιστα σύμφωνα με το in.gr  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης τηλεδιάσκεψη, την οποία οργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Σε αυτήν έλαβαν μέρος οι 4 Δήμαρχοι του Νομού και ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ανέφερε ο δήμαρχος της Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, προσθέτοντας πως «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».

Δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίο

Δύο ακόμα κρούσματα καταγράφηκαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο δήμο Παγγαίου στην ανατολική Θράκη. Πρόκειται για επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Πρώτο «εισαγόμενο» κρούσμα  στη Νάξο

Το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε και στη Νάξο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το naxostimes.gr, πρόκειται για Έλληνα γιατρό που ζει στην Αγγλία και επισκέφτηκε το νησί με την ανήλικη κόρη του για διακοπές.

Ο Έλληνας γιατρός έφτασε στη χώρα μας το Σάββατο αεροπορικώς από την Αγγλία, μέσω Σερβίας και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε τεστ για τον κορωνοϊό και ενημερώθηκε αργότερα τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ ότι το τεστ ήταν θετικό. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ο 45χρονος Έλληνας γιατρός μετέβη με αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου, μαζί με την κόρη του. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο γιατρός βρίσκεται στο δωμάτιο του και είναι καλά στην υγεία του ενώ πρόκειται να δώσει δείγμα και να υποβληθεί και σε νέο τεστ για τον κορωνοϊό.

Τι φοβούνται οι επιστήμονες για τις επόμενες εβδομάδες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για ακόμη μία φορά οι ειδικοί καθώς η ανησυχία για αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ελλάδα δεν έχει φύγει.

Κι ενώ τις προηγούμενες μέρες όλο το βάρος είχε πέσει στο άνοιγμα του τουρισμού, πλέον οι ειδικοί στρέφουν την προσοχή τους στον Προμαχώνα και στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στα πανηγύρια.

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως ενώ ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση στα Βαλκάνια, μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει καταφέρει να τον περιορίσει και να τον εντοπίσει στα σύνορα.

Το γεγονός δηλαδή πως τα περισσότερα κρούσματα ανιχνεύτηκαν πριν οι τουρίστες φτάσουν στον προορισμό τους είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Κορωνοϊός : Συναγερμός για κρούσματα στην Αιδηψό

Την ίδια ώρα συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σήμανε από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, ένας άνδρας από το γκρουπ γύρω στα 50, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Εκεί, αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας (μαζί με τη γυναίκα του), με ταξί! Φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Αγώνας δρόμου για την ιχνηλάτηση

Το ζευγάρι Σέρβων ταξίδεψαν από τη βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται πού θα νοσηλευτεί ο Σέρβος, ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά σε ήπια μορφή. Η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

Την ίδια ώρα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας παραμένει σε αυξημένο «συναγερμό», ενώ οι έλεγχοι και τα τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας εντείνονται και αυστηροποιούνται.

Βέβαια παρά το γεγονός πως τα δύο σημαντικά προβλήματα των ειδικών είναι ο Προμαχώνας και τα πανηγύρια, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μέτωπα.

Συγκεκριμένα ενεργή παραμένει και η εστία της πανδημίας στην ελληνική επικράτεια, καθώς η Ξάνθη εξακολουθεί να δίνει θετικά κρούσματα.

27 νέα κρούσματα

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 27 νέα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας. Από αυτά τα 14 καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τα τρία είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν για έλεγχο σε εργαστήριο. Από τα κρούσματα στην επικράτεια, τα τρία προέρχονται από την Ξάνθη, τα τέσσερα από την Αττική, ενώ από ένα κρούσμα καταγράφηκε σε Λάρισα, Καστοριά και Καρδίτσα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3589, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε ένα ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Τελευταίο θύμα του κορωνοϊού μια 83χρονη που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Σωτηρία και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι το πρώτο θύμα εδώ και μέρες, αφού ο τελευταίος θάνατος καταγράφηκε στις 30 Ιουνίου. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News