Ελλάδα

Αθήνα: Φορτίο - μαμούθ 28 κιλών κοκαΐνης σε αυτοκίνητο, Τι «κρύβει» το λογότυπο «555»

Τα κέρδη για το κύκλωμα θα ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ!

Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη αυτοκινήτου εντοπίστηκε μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση ποσότητα μαμούθ, πάνω από 28 κιλά κοκαΐνης, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου στην Αθήνα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για τη σύλληψη 2 ημεδαπών, μελών διεθνούς κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή στην Ευρώπη μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργία ατομικού "προφίλ" (profiling), ενώ πιστοποιήθηκε η δράση τους στην εισαγωγή και μεταφορά από την Ολλανδία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή της στη χώρα μας.

Ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε ο ένας άντρας να μεταφέρει, για λογαριασμό δεύτερου άντρα επιμελώς κρυμμένες, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) στα κάτω και πλαϊνά μέρη αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του, 24 νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 28 κιλών και 35 γραμμαρίων.

Από τη Λατινική Αμερική

Σημειώνεται ότι, οι συσκευασίες ήταν περιτυλιγμένες εσωτερικά με ειδικό καρμπόν προς αποφυγή εντοπισμού από συσκευές ανίχνευσης, ενώ το λογότυπο «555» πιστοποιεί ότι πρόκειται για υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη, παρασκευασμένη σε χώρα στην Λατινική Αμερική.

Επιπρόσθετα, κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν ακόμα 2 Έλληνες για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, για τους οποίους η εμπλοκή τους στην υπόθεση εξετάζεται.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (28) κιλά και (35) γραμμάρια κοκαΐνη,
  • (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • περίστροφο και (26) φυσίγγια,
  • (550) ευρώ,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • (12) κινητά τηλέφωνα.

Κέρδη 1.200.000 ευρώ!

Από την μεθοδολογία δράσης και τον τρόπο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών προκύπτει η επαγγελματική τους κατάρτιση στη διακίνηση ναρκωτικών, με τα προσδοκώμενα κέρδη μόνο από την κατασχεθείσα ποσότητα να ξεπερνούν το 1.200.000 ευρώ!

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια