Ελλάδα

Το Γαλλικό Πρακτορείο στους ελληνικούς οίκους ανοχής – «Ρωσική ρουλέτα η δουλειά μας, βάζουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο»

Οι ιερόδουλες στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν τα μέτρα μη ρεαλιστικά

Αυτοψία στους οίκους ανοχής της Αθήνας έκανε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και η διαπίστωση είναι ότι τα μέτρα υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού έχουν μείνει στα χαρτιά.

«Προσπάθησα να κοιμηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να μην πεινάω αυτούς τους τρεις μήνες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η Μπέλα, μητέρα ενός παιδιού, καθώς μια άλλη γυναίκα καθάριζε και αέριζε το δωμάτιο για να υποδεχθεί τον επόμενο πελάτη

Οι ιερόδουλες πάντως χαρακτηρίζουν τα μέτρα μη ρεαλιστικά: «Είναι γελοίο. Σου λένε να μην κάνεις χειραψία στον χώρο αναμονής αλλά μετά μέσα στο δωμάτιο μπορούν να γίνουν τα πάντα. Τι νόημα έχει;» σχολιάζει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας, Δήμητρα Κανελλοπούλου.

Σύμφωνα με τους κανόνες ασφάλειας, οι εργαζόμενες του σεξ καλούνται να «κρατούν αποστάσεις» και να αποφεύγουν τις «επαφές πρόσωπο με πρόσωπο», ενώ σχετικά με τη χρήση μάσκας επισημαίνεται «ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του παιχνιδιού».

«Βασικά η δουλειά μας είναι ρωσική ρουλέτα. Βάζουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας σε κίνδυνο, διαφορετικά θα λιμοκτονήσουμε», επισημαίνει η τρανσέξουαλ Άννα Κουρούπου, επικεφαλής της «Red Umbrella Athens», μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει τις εργαζόμενες στο σεξ.

Χωρίς κρατική βοήθεια τη διάρκεια της πανδημίας

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι περισσότεροι οίκοι ανοχής έμειναν χωρίς κρατική βοήθεια. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, για να λειτουργήσει ένας οίκος ανοχής θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από νοσοκομεία, πάρκα, εκκλησίες, σχολεία και στάδια.

«Βασικά δεν υπάρχει κτίριο που να πληροί τους κανόνες προφύλαξης σε όλη την Αθήνα», δηλώνει ο Δημήτρης Μωραΐτης, δικηγόρος της Ένωσης Ιερόδουλων, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν περισσότεροι από 100 χιλιάδες άτομα που εργάζονται στον κλάδο και μόνο εκείνοι με άδεια λειτουργίας μπορούν να λάβουν οικονομική βοήθεια από το κράτος, κι αυτοί είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου».

Για να υποστηρίξει τις ιερόδουλες που δεν εργάζονται σε οίκους ανοχής, η «Red Umbrella» έχει συγκεντρώσει το ποσό των 7.000 ευρώ σε κουπόνια σούπερ μάρκετ και μοιράζει αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια στις γυναίκες.

«Δεν φοβάμαι μόνο την πανδημία, αλλά και την πιθανότητα ενός νέου lockdown» λέει η Λίντα καθώς ετοιμάζεται για την βάρδιά της.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια