default-image

Καλογρίτσας: Μήνυση και καταγγελίες για Μαξίμου και Παππά

Ελλάδα
Καλογρίτσας: Μήνυση και καταγγελίες για Μαξίμου και Παππά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποινικό επίπεδο μεταφέρθηκε η αστική... διαφορά μεταξύ της εταιρείας Τοξότης του επιχειρηματία Καλογρίτσα και της λιβανέζικης εταιρίας CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL

Ο εργολάβος την κατηγορεί για απάτη και ψευδορκία, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την εμπλοκή της προηγούμενης κυβέρνησης στη διαμάχη αυτή, μέσω του Νίκου Παππά Ο εργολάβος κατέθεσε πριν από λίγο μήνυση μέσω του συνηγόρου του σε βάρος της εν λόγω εταιρίας και των ιδιοκτητών της, κατηγορώντας τους για απάτη επίσης δικαστηρίω και ψευδορκία, υποστηρίζοντας όμως ταυτόχρονα την εμπλοκή της προηγούμενης κυβέρνησης στη διαμάχη αυτή, μέσω του Νίκου Παπά.

Η διαμάχη μεταξύ των δυο εταιριών έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις αφού την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σε μια ακραιφνώς νομική διαδικασία για την κύρωση απόφασης ελβετικού δικαστηρίου που υποχρέωνε την εταιρία Καλογρίτσα στην καταβολή 3 εκ. ευρώ στους Λιβανέζους, έγινε η πρώτη δημόσια αναφορά στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Στην μήνυση γίνεται λόγος για εξαπάτηση του δικαστηρίου και για προσκόμιση εικονικής σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ των εταίρων προκειμένου να συμμετάσχει ο Κ. Καλογρίτσας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μάλιστα έπειτα από συνεννόηση με τον Νίκο Παπά και το αποκαλούμενο «white house», δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σημείο της αναφοράς: «Οπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν,  η φερόμενη σύμβαση  περί “υπεργολαβίας”, βάσει  της  οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς  εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν  η  αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η  μητρική αυτής  κατασκευαστική  εταιρεία με την επωνυμία «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να  αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως  εταιρεία  του α.ν. 89/1967,  έβαλε  εικονικά «μπροστά»  την άνω αιτούσα και θυγατρική  της - «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να  δικαιολογήσει  έναντι των Τραπεζών  και των Αρχών  το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε  συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή  εταιρεία με  εμφανή  εταίρο την ανώνυμη  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με  πρωτοβουλία, υπό  την εποπτεία και  υπό τον συντονισμό  της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του  αρμόδιου  Υπουργού  της,  κ. Νικόλαου Παππά και η  οποία (αφανής  εταιρεία) σκοπό  είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα  το καλοκαίρι  του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό  για  την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Στη μήνυση γίνεται αναφορά σε ένα email με ημερομηνία 27- 8- 2016, στο οποίο αναφέρεται ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Οπως αναφέρεται στο e mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία- εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, για τη συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

 «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος  για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα τη στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας» αναφέρεται σε ένα από τα email μεταξύ των εταιριών.

Σε άλλο σημείο, η πλευρά Καλογρίτσα κάνει αναφορά και σε χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento και πάλι έπειτα από «εντολή» Παππά, όπως ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας.

«Κατόπιν τούτου, άπαντες οι εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος της CCC να λάβει πίσω το άνω ποσό € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento, παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί δήθεν προκαταβολή έναντι της άνω ανύπαρκτης σύμβασης “υπεργολαβίας”, η οποία δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα μπορούσε άλλωστε ακριβώς διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή της προκαταβολής, που δήθεν είχαν δώσει για αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News