Από καλοκαίρι... σε κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το κύμα αστάθειας

Κρήτη
Από καλοκαίρι... σε κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το κύμα αστάθειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινές... βροχές, καταιγίδες στην Κρήτη αλλά και χαλάζι σε κάποιες περιοχές της χώρας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Ραγδαία η αλλαγή του καιρού, με νέο κύμα αστάθειας από σήμερα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ σε πλήρη ισχύ βρίσκεται και το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε, την Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, αλλάζει καθώς φαίνεται και πάλι το σκηνικό του καιρού και έρχεται κακοκαιρία, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr,

Ειδικότερα, οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους από το μεσημέρι του Σαββάτου, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, αναμένεται από το βράδυ έως και το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Μακεδονία.

Ο καιρός την Κυριακή

Στη Μακεδονία αύριο Κυριακή νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στη νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Στα ηπειρωτικά άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως στο Ιόνιο και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική νησιωτική χώρα.

 Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News