11 τα θετικά κρούσματα στους τουρίστες που έφτασαν αεροπορικώς στην Ελλάδα

Ελλάδα
11 τα θετικά κρούσματα στους τουρίστες που έφτασαν αεροπορικώς στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κρούσματα αυτά είναι μεταξύ των 3611 δειγμάτων που ελήφθησαν στα αεροδρόμια της χώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα από 3611ελέγχους της πρώτης μέρας που απελευθερώθηκαν οι πτήσεις προς την Ελλάδα επιβεβαίωσαν 11 κρούσματα. Το περιστατικό με τη Σουηδή τουρίστρια.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε επιβάτες διεθνών πτήσεων που έφθασαν στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου, ημερομηνία επανεκκίνησης του τουρισμού στη χώρα δείχνουν ένα σχετικά χαμηλό και στο πλαίσιο του αναμενόμενου, αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους 5.889 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνολικά την πρώτη ημέρα που άνοιξε η χώρα, μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν βγει για τα πρώτα τεστ. Από αυτά, λοιπόν, μόλις 11 βρέθηκαν θετικά.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη, από τα συνολικά 3.458 κρούσματα στη χώρα μας τα 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό. Πληροφορίες, δε, αναφέρουν πως από τα χθεσινά 28 νέα κρούσματα , 5 αφορούν σε επιβαίνοντες πτήσεων προηγούμενων ημερών, αν και ο ΕΟΔΥ σημείωνε το αντίθετο.

Είναι ενδεικτικό πως το κρούσμα της Καρπάθου, ο 74χρονος Ελληνοαμερικανός που μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, είχε υποβληθεί σε τεστ 10 ημέρες νωρίτερα, στην αρχή του ταξιδιού του, το οποίο είχε βγει αρνητικό. Χθες επίσης βρέθηκε θετική και η σύζυγός του.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 320.427 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.594 (1.7%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από τα 28 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας χθες, τα 7 ήταν εισαγόμενα εκ των οποίων 2 εισήλθαν από Προμαχώνα, 1 εισαγόμενο κρούσμα από Αλβανία στην Αλεξανδρούπολη, 1 από Βουλγαρία, 1 από Βοσνία, 1 στην Κάρπαθο και 1 από Ινδία, που ήρθε μέσω Ολλανδίας.

ΠΗΓΗ: news247.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News