Παρά το σάλο ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον… απολαμβάνει τις διακοπές του

Ελλάδα
Παρά το σάλο ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον… απολαμβάνει τις διακοπές του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λέει Βρετανός υπουργός για την επίσκεψή του

Παρά τις αντιδράσεις συνεχίζει τις διακοπές στην Ελλάδα, όπου βρέθηκε με πτήση μέσω Βουλγαρίας, ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, αγνοώντας τις απαγορεύσεις του γιου του και πρωθυπουργού της Βρετανίας περί «απαραίτητων μόνο» ταξιδίων.   Η πρωτοβουλία του Στάνλεϊ Τζόνσον να παρακάμψει την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για υπηκόους της Μεγάλης Βρετανίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στη χώρα του όσο και εδώ, με τον ίδιο ωστόσο να απαντά πως ο ερχομός τους δεν συνιστά κανένα κίνδυνο.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail που τον επέκρινε έντονα για αυτή του την κίνηση, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, μιλώντας από το μπαλκόνι της βίλας του το βράδυ της Πέμπτης, φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να εφαρμόσω τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον ξενώνα επειδή εδώ το παίρνουν πολύ σοβαρά. Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία αλλά χάρηκαν που με είδαν να έρχομαι. Το μόνο που ήθελαν να μάθουν ήταν από πού έρχομαι και τι κάνω. Μετά μου μέτρησαν την θερμοκρασία και μου πήραν δείγμα δυο φορές. Πρέπει να φτιάξουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Από ό,τι έχω δει, η άφιξη των Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τους Έλληνες γιατί εδώ είναι πάρα πολύ προσεκτικοί».

Για δείπνο στο αγαπημένο του εστιατόριο στο Χόρτο

 Ο 79χρονος πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού και πρώην Βουλευτής των Συντηρητικών ήρθε στην Ελλάδα από το Λονδίνο με ενδιάμεση πτήση από τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος με αναρτήσεις στο Instagram, και την Πέμπτη κάμερες τον εντόπισαν να δειπνεί μόνος του σε εστιατόριο στην παραλία του Χόρτου.

Βρετανός υπουργός:  Ο πατέρας του πρωθυπουργού Τζόνσον δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα 

Ο πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα πιθανόν μέσω της Βουλγαρίας παρά την ισχύουσα οδηγία προς τους βρετανούς υπήκοους να αποφεύγουν όλες τις μη απαραίτητες διεθνείς μετακινήσεις, δικαιούνταν να το κάνει, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Μεταφορών.

"Πρόκειται για οδηγία επομένως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την οδηγία", δήλωσε στο Sky News ο Γκραντ Σαπς.

Ερωτηθείς αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο Σαπς απάντησε: "Ναι, το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το κατέστησε σαφές. Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία".

Ο Στ. Πέτσας για τον πατέρα του Μπόρις

Στελέχη των αρμόδιων ελληνικών Αρχών επεσήμαναν πως απαγορεύονται οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όμως δεν υπάρχει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μας στους Βρετανούς πολίτες, οι οποίοι μπορούν να έρθουν μέσω τρίτης χώρας. Για την άφιξη του πατέρα Τζόνσον στην Ελλάδα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε σχετικά: "Έχουμε απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις έως τις 15 Ιουλίου από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία. Αν κάποιος πολίτης των χωρών αυτών φτάσει στην Ελλάδα μέσω άλλης οδού, μπορεί να έρθει, αλλά πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Άλλωστε γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι από φορτισμένες επιδημιολογικά περιοχές"

Πηγή: lifo.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News