Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020: ΕΠΑΛ – τελευταία μέρα εξετάσεων σε 3 ειδικά μαθήματα

Σειρά έχουν τα ειδικά μαθήματα

Αυλαία σήμερα και για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι εξετάζονται στα εξής μαθήματα:

- Στοιχεία ψύξης – κλιματισμού

- Κινητήρες αεροσκαφών

- Ψηφιακά συστήματα

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις, από τους καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς ΕΔΩ.

Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα

Συνέχεια στο πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους υποψήφιους, έχουν τα ειδικά μαθήματα. Την Τετάρτη 1 Ιουλίου οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Αγγλικά.

2 Ιουλίου Ελεύθερο σχέδιο

3 Ιουλίου Γραμμικό σχέδιο

4 Ιουλίου Ιταλικά

6 Ιουλίου Γερμανικά

7 Ιουλίου Γαλλικά

8 Ιουλίου Ισπανικά

9 Ιουλίου Αρμονία

10 Ιουλίου Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων

11 Ιουλίου Μουσική Αντίληψη και Γνώση

13 Ιουλίου Μουσική Εκτέλεσε και Ερμηνεία

 

 Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα διεξαγωγής των υγειονομικών εξετάσεων και της πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

 

Ξεκίνησε η υποβολή μηχανογραφικών

Εντωμεταξύ, ξεκίνησαν από χθες οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων και λήγουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Οι βαθμολογίες των πανελλαδικών αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕ.Λ. ή των ΕΠΑ.Λ., και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δε θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε

 Α. Μηχανογραφικό Δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

- Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. του 2020, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕ.Λ.) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑ.Λ.).

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. τα έτη 2018 ή 2019, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10% συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δε διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Γ. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 29 Ιουνίου ως 17 Ιουλίου 2020.

Ε. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από τη Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.

 

Τι ισχύει για τις μετεγγραφές

Τις αντιστοιχίες των τμημάτων μεταξύ των πανεπιστημίων της χώρας καθόρισε το υπουργείο Παιδείας. Με βάση αυτές τις αντιστοιχίες των τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, θα γίνουν οι μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

Θυμίζουμε ότι από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ισχύσει ο “κόφτης” των μετεγγραφών. Ο αιτών θα πρέπει να έχει μια βάση να ζητήσει μετεγγραφή που καθορίζεται στα 2.750 μόρια από τη βάση εισαγωγής. Στόχος του υπουργείου είναι να περιοριστεί ο αριθμός των μετεγγραφών από τα τμήματα της περιφέρειας σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που έφταναν να έχουν μετά τις μετεγγραφές διπλάσιο αριθμό φοιτητών από αυτό που εισήχθησαν σε αυτές.

 Φωτογραφία: IN TIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια