Σύψας: «Νοέμβριο ή Δεκέμβριο το 2ο κύμα κορωνοϊού» - «Είμαστε περισσότερο έτοιμοι»

Ελλάδα
Σύψας: «Νοέμβριο ή Δεκέμβριο το 2ο κύμα κορωνοϊού» - «Είμαστε περισσότερο έτοιμοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής ζητά από τη νεολαία να προσέξει την καλοκαιρινή περίοδο

Την προσοχή της νεολαίας, αλλά και συνολικά, όλων μας, εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού, σχολίασε ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Το άνοιγμα του τουρισμού προκαλεί ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, γι' αυτό και υπάρχει το πλέγμα των μέτρων στα αεροδρόμια και τους τουριστικούς προορισμούς. Ωστόσο, «ο παράγων που θα καθορίσει πώς θα τα πάμε, είναι η συμπεριφορά των πολιτών», υποστήριξε ο κ. Σύψας και πρόσθεσε πως «πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία τα φαινόμενα συνωστισμού».  

Για τα μέτρα ασφαλείας σε αεροπλάνα και πλοία, υποστήριξε πως στα πρώτα η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ στα δεύτερα θα ήταν μια καλή κι έξυπνη τακτική για την προστασία επιβατών και πληρώματος. Μίλησε ακόμα και για τα εισαγόμενα κρούσματα λέγοντας πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο ιός μεταδίδεται από ασυμπτωματικά ή ολιγοσυμπτωματικά άτομα». Πρόκειται για ένα ανησυχητικό φαινόμενο και γι' αυτό το λόγο γίνονται και τα τεστ στα αεροδρόμια. «Η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών ανήκει στους ασυμπτωματικούς», πρόσθεσε. «Το πρόβλημα της διασποράς από ασυπτωμωατικούς παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος», κατέληξε.  

Νοέμβριο ή Δεκέμβριο το δεύτερο κύμα   

Για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος το φθινόπωρο, ο λοιμωξιολόγος εκτίμησε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, ενώ για την ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα, είπε πως «είμαστε περισσότερο έτοιμοι σα σύστημα υγείας, ο πολίτης ξέρει καλυτέρα πώς πρέπει να συμπεριφέρεται, ενώ έχουμε και κάποια φάρμακα στη διάθεσή μας».      

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News