Σφοδρές απειλές Χουλουσί Ακάρ: «Ελάτε να συζητήσουμε, αλλιώς… θα το μετανιώσετε»!

Ελλάδα
Σφοδρές απειλές Χουλουσί Ακάρ: «Ελάτε να συζητήσουμε, αλλιώς… θα το μετανιώσετε»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ εναντίον της χώρας μας, όπως υποστηρίζει, αν η Ελλάδα δεν καθίσει στο τραπέζι να συζητήσει με την Τουρκία θα το μετανιώσει

Δεν έχει όριο η τουρκική προκλητικότητα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να εξαπολύει σφοδρές απειλές εναντίον  της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι με την Τουρκία γιατί διαφορετικά θα το μετανιώσουμε.

Πιο συγκεκριμένα, στον απόηχο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπ. Άμυνας σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα «Milliyet», υποστήριξε πως: «θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το onalert.gr, τόνισε πως: «επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε «ελάτε να καθίσουμε, να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε» αλλά, όπως προειδοποιεί: «μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα το μετανιώσετε».

Τι να συζητήσουμε; Η Τουρκία είναι ο νταής της περιοχής

Η Ελληνική ηγεσία είναι ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα: «Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με όρους εκβιασμού» είχε δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ».

«Το μόνο που λέω εγώ, -είναι αυτό που λέει και η ελληνική κυβέρνηση- ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε έναν διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε.

Εδώ η Τουρκία λειτουργεί όπως σας είπα ως ο ταραξίας ή ο ταραχοποιός ή ο νταής της περιοχής. Δεν γίνεται έτσι να συζητάς. Έχουμε πει ότι θέλουμε το διάλογο, επιθυμούμε τον διάλογο αλλά όχι με αυτούς τους όρους» κατέληξε ο Υπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News