default-image

Έκπληξη η μείωση των τροχαίων στην Ελλάδα

Ελλάδα
Έκπληξη η μείωση των τροχαίων στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κράτη της Βαλτικής, μαζί με την Ελλάδα και την Πορτογαλία, ήταν οι χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στην ΕΕ, σύμφωνα με νέα Έκθεση σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε στη μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη από το 2010, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC), ενεργό μέλος του οποίου είναι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

 Συγκεκριμένα Εσθονία, Ελλάδα, Λιθουανία, Λετονία και Πορτογαλία είναι οι χώρες που μείωσαν περισσότερο τον αριθμό των θανάτων στους δρόμους από το 2010.

 Η Εσθονία θα λάβει το Βραβείο Δείκτη Απόδοσης Οδικής Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών για το 2020.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο στη Μάλτα, στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερος το 2019 από ό, τι το 2010.

Η ΕΕ είναι «σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει» το στόχο του 2020 για τη μείωση κατά 50% του αριθμού των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα.

Στη συμπεριφορά των οδηγών, τις ελλείψεις πρόνοιας της πολιτείας, τα στατιστικά και τους λανθασμένους στόχους των Ευρωπαίων» μιλά στο Ράδιο  98.4 ο ΓΓ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Λευτέρης Μιχελάκης. Αμφισβητεί τα στοιχεία που δίδονται στη δημοσιότητα, μιλά για τα κακώς κείμενα όπως και για τον τρόπο που η Πολιτεία χειρίζεται το θέμα.

Η νέα ανάλυση δείχνει επίσης ότι δύο από τους παραδοσιακούς ηγέτες της Ευρώπης σχετικά με την Οδική Ασφάλεια, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παραμένουν σχετικά ασφαλείς όσον αφορά στην οδική θνησιμότητα, είχαν περισσότερους θανάτους στους δρόμους το 2019 από ότι το 2010.

Η Γαλλία, η Σουηδία και η Γερμανία έχουν επίσης παρουσιάσει απογοητευτική πρόοδο τα τελευταία εννέα χρόνια με μόνο μικρές μειώσεις στον αριθμό των θανάτων.

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία παραμένουν οι χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις της Ευρώπης από την άποψη των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους και έχουν επίσης σημειώσει μειώσεις κάτω του μέσου όρου τα τελευταία χρόνια.

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της, συμφώνησαν σε έναν στόχο μείωσης των θανάτων στους δρόμους κατά το ήμισυ κατά τη δεκαετία έως το 2020.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News