Ισχυρή καταιγίδα & χαλάζι στη Βόρεια Ελλάδα, πλημμύρες στις Σέρρες

Ελλάδα
Ισχυρή καταιγίδα & χαλάζι στη Βόρεια Ελλάδα, πλημμύρες στις Σέρρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή καταιγίδα στη Βόρεια Ελλάδα, με ραγδαία μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι της Κυριακής 21/6 στη Χαλκιδική. Πλημμύρισαν σπίτια στις Σέρρες - Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ έντονη βροχή απομάκρυνε τους λουόμενους από τις παραλίες της Χαλκιδικής. Μάλιστα αρκετές ήταν και οι περιοχές που έπεσε χαλάζι.

Επίσης κακοκαιρία σημειώθηκε στις Σέρρες, όπου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής, προκάλεσε υπερχείλιση του ποταμού στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Ειδικότερα ήταν τέτοια η ένταση της καταιγίδας, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση ρεμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Πιο αναλυτικά, περισσότερες από 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας, κυρίως αντλήσεις υδάτων, δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Σερρών, όπου λόγω έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισε ρέμα νωρίτερα το απόγευμα.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ισόγειους χώρους, αλλά και για τη μεταφορά μιας γυναίκας σε ασφαλή χώρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των φαινομένων είναι μειούμενη. Νωρίτερα σήμερα, έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στον Πολύγυρο και τη Γερακινή Χαλκιδικής, χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ

Την Κυριακή (21-06-2020) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.

Τη Δευτέρα (22-06-2020) και την Τρίτη (23-06-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Την Τετάρτη (24-06-2020) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News