10χρονη Μαρκέλλα: Τις επόμενες ημέρες στο φως νέα στοιχεία για την 33χρονη - Ύποπτος άνδρας στο κάδρο των Αρχών

Ελλάδα
10χρονη Μαρκέλλα: Τις επόμενες ημέρες στο φως νέα στοιχεία για την 33χρονη - Ύποπτος άνδρας στο κάδρο των Αρχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και άλλα δυσάρεστα στοιχεία στο φως για την 33χρονη - Ο ύποπτος που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

«Τις επόμενες ημέρες θα βγουν στο φως και άλλα στοιχεία, δυστυχώς καθόλου ευχάριστα» υπογραμμίζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν βάλει στο κάδρο και άνδρα από το περιβάλλον της μικρής. Την ίδια ώρα ερευνούν τις σχέσεις της 33χρονης με την οικογένεια, ενώ περιμένουν τα ευρήματα από το laptop της.

Ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, μια αρρωστημένη 33χρονη γυναίκα και ενδεχομένως ένα διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας φέρνουν στο φως η αρπαγή και η σεξουαλική εκμετάλλευση της δεκάχρονης.

Η 33χρονη που συνελήφθη φέρεται να ομολόγησε ότι «της αρέσουν τα ανήλικα παιδιά», ενώ σοκάρουν τα όσα έγιναν γνωστά μέσα από την κατάθεση της μικρής, την οποία κρατούσε για σχεδόν δύο μέρες χορηγώντας της και ναρκωτικές ουσίες σε διαμέρισμα στην περιοχή της Σοφούλη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση προκαλεί σοκ, καθώς για πρώτη φορά ένα 10χρονο παιδί ζει τον απόλυτο εφιάλτη, όταν μια γυναίκα το αρπάζει, το μεταφέρει σπίτι της, το ντύνει, το βάφει, του δίνει ναρκωτικές ουσίες, με σκοπό να κάμψει τις αντιστάσεις του και το φωτογραφίζει, αφού πρώτα ασελγεί πάνω του.

Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση και για την ώρα αποκλείουν μια νέα σύλληψη. Ωστόσο έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών μεταξύ άλλων και έναν άνδρα από το ευρύτερο περιβάλλον της 10χρονης. Προβληματισμός επικρατεί στις Αρχές για το οικογενειακό περιβάλλον της μαθήτριας, το μέλλον της οποίας βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέως ανηλίκων.

Ψυχολόγοι στο πλευρό της

Για την ώρα εξακολουθεί να φιλοξενείται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, χωρίς να δέχεται πολλές επισκέψεις, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται παιδοψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί. «Η οικογένεια ήξερε» δηλώνει κατ’ επανάληψη αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, καλώντας τη μητέρα της μικρής να καταθέσει στην Αστυνομία όσα γνωρίζει για την κατηγορούμενη.

Η μητέρα όταν μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τη σύλληψη της 33χρονης για να την αναγνωρίσει, δήλωσε αρχικά ότι δεν τη γνώριζε, αλλά στη συνέχεια κατέθεσε ότι την ήξερε και ότι μπερδεύτηκε επειδή είχε σχεδόν ξυρίσει το κεφάλι της.

«Τις επόμενες ημέρες θα βγουν στο φως και άλλα στοιχεία, δυστυχώς καθόλου ευχάριστα» σημειώνουν στο «Έθνος της Κυριακής» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση με άκρα μυστικότητα.

Ο συνήγορος της μητέρας και του αδελφού της 10χρονης, Αλέξης Κούγιας, εκτίμησε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες για να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση, οι επιτελείς της Αστυνομίας όμως δηλώνουν ότι ασχολούνται νυχθημερόν με το θέμα, προκειμένου να ολοκληρώσουν την έρευνα σύντομα. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε σε βάρος της 33χρονης κακουργηματική ποινική δίωξη.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση της 10χρονης, η γυναίκα που την άρπαξε μετά το σχολείο της έριξε κάτι μέσα σε ρόφημα, το οποίο τη ζάλισε, της έκανε μακιγιάζ και τη φωτογράφισε. Τους ισχυρισμούς του κοριτσιού επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου ανέφερε πως ανιχνεύτηκαν ψυχότροπες ουσίες - μεταξύ άλλων κοκαΐνη και μια άλλη ηρεμιστική-, ο συνδυασμός των οποίων «είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που μπορεί να αποβεί μοιραίο».

Η 33χρονη φέρεται να της έδωσε ηρεμιστικό για να μπορέσει να κάμψει τις αντιστάσεις της 10χρονης και αφού την έβαψε, τη φωτογράφισε. Αυτό είναι το κομβικό σημείο της υπόθεσης. Ήθελε τις φωτογραφίες μόνο για τον εαυτό της, καθώς ισχυρίζεται ότι έχει αδυναμία σε ανήλικους, ή θα τις διοχέτευε στο Διαδίκτυο έναντι αμοιβής; Τα αποδεικτικά στοιχεία σε αυτό το ερώτημα θα αντληθούν από το laptop της, το οποίο η ίδια έσπασε και πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, οικογένειά της;

Πρόκειται για μητέρα ενός κοριτσιού 7 ετών, το οποίο μένει με τον πατέρα του και πρώην σύζυγό της σε άλλη πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Ζούσε στο παρελθόν στην περιοχή της Τούμπας, στην ίδια πολυκατοικία με την οικογένεια της 10χρονης, με την οποία και γνωρίζονταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρούσε φιλική σχέση με τον ευρύτερο κύκλο γνωριμιών της οικογένειας της μαθήτριας και μένει τώρα στην Αστυνομία να διερευνήσει με ποιους και τι είδους σχέσεις είχε.

Ο συνήγορός της, Βασίλης Νουλέζας, δήλωσε ότι η πελάτισσά του δεν δέχεται τις κατηγορίες της αρπαγής, επειδή η μικρή την ακολούθησε με τη θέλησή της, ούτε του βιασμού, καθώς δεν υπήρξε «εξώγαμη συνουσία». «Δέχεται μόνο το αδίκημα της ασέλγειας, ενώ πραγματική της πρόθεση ήταν να τη φιλοξενήσει, να τη φροντίσει, να την περιποιηθεί, γιατί, όπως μου είπε, ήταν ατημέλητη ενώ έριξε πάνω του και ένα μπουκάλι με νερό.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακτήσουν τα αρχεία του -έχει καταστραφεί ένα μικρό τμήμα του σκληρού δίσκου- και να δουν αν υπάρχουν φωτογραφίες της 10χρονης. Επιπλέον θα δουν αν είναι μόνο αυτές που τράβηξε κατά τη διάρκεια της διήμερης αρπαγής της ή αν την έχει φωτογραφίσει και στο παρελθόν, καθώς και αν υπάρχουν εικόνες άλλων παιδιών. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρόκειται για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και θα αναζητηθούν άλλα μέλη τυχόν κυκλώματος.

Κρίσιμα ερωτήματα

Η 33χρονη δήλωσε ότι είναι άνεργη και περιστασιακά εκδίδεται για να έχει χρήματα, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε στην κατοχή της ένα σεβαστό ποσό – κάποιοι έκαναν λόγο για 7.000 ευρώ. Ποια είναι όμως η 33χρονη «κοκκινομάλλα» και ποια η σχέση της με τη 10χρονη και την τη και υπήρχαν πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά τη συμβίωσή της με τον πατριό της» ανέφερε ο κ. Νουλέζας. Η κατηγορούμενη υποστηρίζει ακόμη ότι χάιδεψε τη μικρή, «όπως χαϊδεύεις ένα παιδί που το αγαπάς», ότι το κοριτσάκι δεν ήθελε να φύγει από κοντά της, ενώ παραδέχτηκε πως έδωσε στο παιδί ηρεμιστικό για να κοιμηθεί, αλλά και ναρκωτική ουσία (κοκαΐνη).

Επιμένει ότι η οικογένεια της 10χρονης τη γνωρίζει και ότι στο παρελθόν όταν ήταν γείτονες, είχαν άριστες σχέσεις. Λεπτομέρειες για όσα προηγήθηκαν της αρπαγής και όσα έγιναν τις δύο μέρες που την κρατούσε στο σπίτι της θα δώσει ενώπιον της α’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, στην οποία θα απολογηθεί αύριο. Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί μακριά από τη 10χρονη, η οποία προσπαθεί με τη βοήθεια των ειδικών να επουλώσει τα ψυχικά τραύματα που προκλήθηκαν από την αρπαγή της.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση αναφέρουν ότι το κοριτσάκι μεγαλώνει σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, με οικονομικά προβλήματα, ωστόσο τόσο ο μεγαλύτερος αδελφός της όσο και η γιαγιά και ο παππούς της δηλώνουν πως θέλουν να την πάρουν μαζί τους. Αλώστε το τελευταίο διάστημα ζούσε με τη μητέρα της και τον μικρότερο -7χρονο- αδελφό της στο σπίτι της γιαγιάς τους. Την τελική απόφαση θα λάβει η εισαγγελέας Ανηλίκων, η οποία και μελετά τον φάκελο της υπόθεσης.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News