Doodle της Google: Τιμά τον πατέρα

Ελλάδα
Doodle της Google: Τιμά τον πατέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ευρώπη έπαψε να είναι «ημέρα του πατέρα» αλλά ονομάζεται «γιορτή του πατέρα».

Τη γιορτή του πατέρα τιμά σήμερα, το Doodle της Goggle.

Εορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιούνη και για φέτος "πέφτει" σήμερα Κυριακή 21 Ιουνίου. 

«Είτε είναι κοντά ή μακριά, κάντε για τον μπαμπά σας ένα μικρό έργο τέχνης από την καρδιά σας στο διαδραστικό, ψηφιακό Doodle που κατασκευάζει σήμερα τις κάρτες. Χαρούμενη Ημέρα του Πατέρα!», λέει η Google. Το σημερινό doodle της Google αποτελείται από ψηφιακά εργαλεία προκειμένου να φτιάξει κανείς μια κάρτα και να την αποστείλει στον πατέρα του.

 Μήνυμα για τη γιορτή του πατέρα από τον Ν. Δένδια

Μήνυμα για τη γιορτή του πατέρα ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η πατρότητα είναι μια εμπειρία μοναδική, για όσους έχουμε την τύχη να τη βιώνουμε. Είναι μια ιδιότητα που κερδίζεται κάθε μέρα: με φροντίδα και ευθύνη, με αγωνίες, με λάθη, με στιγμές χαράς και υπερηφάνειας, με άνευ όρων αγάπη για μια ζωή. Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Η αμερικανικής εμπνεύσεως Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (21 Ιουνίου 2020). Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ - Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Σύμφωνα και με sansimera, ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας του Πατέρα έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Γουάσινγκτον, όπου ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια μέχρι το 1966, οπότε ο τότε αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνια ο εορτασμός να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί.

Σημειώνεται πως στην Ευρώπη έπαψε να είναι «ημέρα του πατέρα» αλλά ονομάζεται «γιορτή του πατέρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News