Ελλάδα

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Όποιος πατήσει σε ελληνικό έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε»

«Η Ελλάδα διαχειρίζεται σωστά την δύσκολη κατάσταση με την Τουρκία» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης συντακτών του υπουργείου Άμυνας

Την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για κάθε ενδεχόμενο υπογράμμισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης των συντακτών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Φλώρος απηύθυνε προειδοποίηση στην Άγκυρα δηλώνοντας πως «όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», ενώ τόνισε σε όλους τους τόνους την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν σε όλες τις προκλήσεις.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής αντίδρασης από την χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις, «βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με διαρκείς ασκήσεις και δεσμεύσεις περιοχών».

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για καθημερινή πίεση από την Τουρκία, «μια πίεση που ενδέχεται να προκαλέσει ατύχημα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Πλέον η Τουρκία ενοχλεί πολλά εθνικά συμφέροντα -του Ισραήλ, της Συρίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, μεγάλου μέρους της Λιβύης, της Κύπρου, της Ελλάδας».

Η Άγκυρα επιδιώκει γεωτρήσεις στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ, με την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο να κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η απόφαση του ΝΑΤΟ να διεξάγει έρευνα σχετικά με τις τουρκικές ενέργειες εναντίον γαλλικής φρεγάτας κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον έλεγχο του εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών για αποστολές όπλων στη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, Άγκυρα και Τρίπολη είχαν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Τουρκία απέστειλε συμβούλους αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις, για να συνδράμουν τον Λιβυκό Στρατό στις επιχειρήσεις του εναντίον των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια