Επίθεση με βιτριόλι: Θέλει να δουλέψει στις φυλακές η 35χρονη

Ελλάδα
Επίθεση με βιτριόλι: Θέλει να δουλέψει στις φυλακές η 35χρονη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέμπτο χειρουργείο για την Ιωάννα - Στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από προχθές το απόγευμα η 35χρονη που κατηγορείται πως έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας.

Για τις πρώτες ημέρες της 35χρονης που φέρεται να έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα μίλησε η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Μάλιστα αποκάλυψε και το αίτημα της να εργαστεί στις φυλακές. Συγκεκριμένα είπε: «Ήρθε στις 16 Ιουνίου και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Της δόθηκαν όλες οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις για τα επισκεπτήρια, την εργασία της και το πώς θα μπορέσει να ψωνίσει από το μπακάλικο ή την καντίνα. Πέρασε από το ιατρείο για να ανοίξει ο ιατρικός της φάκελος και την είδε ο εφημερεύων γιατρός.

Τις τελευταίες τρεις μέρες λαμβάνει κανονικά φαγητό, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης υπέβαλε αίτημα για εργασία, το οποίο θα περάσει από το συμβούλιο. Στο αίτημα έχει επιλέξει το καφενείο και τη βιβλιοθήκη, ωστόσο τελική απόφαση θα παρθεί από το συμβούλιο».

Σχετικά με το αν ζητήθηκε να μείνει σε θάλαμο απομονωμένη υπό τον φόβο κάποιας επίθεσης, η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών απάντησε: «Από τις αρχές Μαρτίου έχουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και εφαρμόζουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο σε κάθε νεοεισαχθέντα, λόγω κορωνοϊού. Η κάθε νέα κρατούμενη τοποθετείται μέσα σε συγκεκριμένο χώρο καραντίνας, 14 ημέρες, τη θερμομετρούν καθημερινά και εφόσον περάσει αυτό το διάστημα θα τοποθετηθεί κανονικά σε θάλαμο. Δεν μπήκε σε ειδικό χώρο επειδή κινδύνευε. Αυτές τις 14 μέρες προαυλίζεται μόνη της λόγω του κορωνοϊού και δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλες κρατούμενες γιατί δεν έτυχε να έχουμε κάποια εισαγωγή».

Στο μεταξύ, το πέμπτο κατά σειρά χειρουργείο έκανε σήμερα η 34χρονη Ιωάννα το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στο Θριάσιο Nοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται μετά την επίθεση που δέχτηκε. Χθες ο 40χρονος που παρουσιάζεται ως το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση με το βιτριόλι μέσω του δικηγόρου μίλησε για πρώτα φορά δημοσίως.

Συγκεκριμένα ανάφερε στο MEGA ότι συμπαρίσταται στο προσωπικό δράμα της Ιωάννας όπως ολόκληρη η Ελλάδα και απορεί πως συνδέεται με την υπόθεση από την στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι η 35χρονη παρακολουθούσε την Ιωάννα από τον Ιανουάριο του 2019 ενώ ο ίδιος της έστειλε αίτημα φιλίας τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Ο δικηγόρος του 40χρονου τόνισε επίσης πως «ο εντολέας μου είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Ούτε επιχειρηματίας, ούτε όσα έχουν ακουστεί. Όλες οι υπερβολές που έχουν ακουστεί για το πρόσωπό του έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και την ενόχλησή μας».

Σε ότι αφορά τη γνωριμία του 40χρονου με την 34χρονη Ιωάννα, είπε πως δεν την γνώριζε προσωπικά, ούτε την είχε δει ποτέ, πέραν του προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κατά το στάδιο της ανάκρισης κατάλαβε ότι γνώριζε την 34χρονη. Ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι έχει ο ίδιος εμπλοκή στο θέμα αυτό. Ούτε το ποιο ήταν το θύμα. Η μόνη τους επικοινωνία όπως αναφέρει ξεκάθαρα στην κατάθεσή του, ήταν μια τυπική επικοινωνία σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σαν προτεινόμενη φίλη την είδε και έκανε ένα αίτημα φιλίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαβέρας.

Μάλιστα τόνισε ότι δεν είχαν συναντηθεί ποτέ σε κάποιο γάμο ή άλλη κοινωνική εκδήλωση, όπως είχε ακουστεί. «Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό προκύπτει και από την κατάθεσή του. Δεν την έχει δει ποτέ από κοντά. Την έχει δει μόνο μέσω του Facebook», ξεκαθάρισε ο δικηγόρος του 40χρονου.

Τρομοκρατημένη φίλη της 35χρονης

Την ίδια ώρα, μία φίλη της 35χρονος που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα, τρομοκρατημένη αποκάλυψε ότι φοβάται ότι ήταν υποψήφιο «θύμα» της. Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι από το επαγγελματικό περιβάλλον της 35χρονης.

Μετά την αποκάλυψη των ανατριχιαστικών σημειώσεων της κατηγορούμενης ότι πρέπει να προσέχει για μελαχρινή από τη δουλειά, η γυναίκα θεωρεί ότι είχε μπει και εκείνη στο στόχαστρό της. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει άνθρωπος που είναι κοντά στην κοπέλα και μίλησε στο Mega, έμεινε έκπληκτη όταν πριν από έναν μήνα και αφού πλέον δεν είχαν στενές επαφές με την 35χρονη, έλαβε από εκείνη ένα μήνυμα με το οποίο της ζητούσε έναν γιατρό για να της γράψει ότι δήθεν χρειάζεται αναρρωτική.

«Της ζήτησε γιατρό για να της γράψει αναρρωτική. Την ρώτησα, μου λέει, τι έχει και μου απάντησε ότι ήθελε να λείψει από τη δουλειά. Δεν είναι κάτι. Της είχε πει ότι πάει σε χαρτορίχτρες» αποκάλυψε για όσα έγιναν πριν περίπου ένα μήνα.

Την παραδειγματική τιμωρία της 35χρονης ζητά η Ιωάννα

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε, διά των συνηγόρων της, Απόστολου Λύτρα και Νίκου Αλεξανδρή, στον ανακριτή, οποίος χειρίζεται την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι, η 34χρόνη Ιωάννα.

Οι δύο δικηγόροι δήλωσαν χθες στον ανακριτή της υπόθεσης το «παρών» του θύματος για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της 35χρονης, που σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης είναι η δράστις της επίθεσης.

Οι δύο συνήγοροι της 34χρονης, σε δηλώσεις που έκαναν μετά την επίσκεψή τους στο ανακριτικό γραφείο, αναφέρθηκαν «σε ηθική ικανοποίηση» της παθούσας από την απόφαση προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης αλλά και στην ανάγκη της Ιωάννης για μία «έμπρακτη μετάνοια» της φερόμενης ως δράστιδας. Η πλευρά του θύματος τόνισε πως η κατηγορία σε βάρος της 35χρονης «είναι αρκούντος δεμένη» με «συντριπτικά στοιχεία εις βάρος της».

«Καταθέσαμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Η κατηγορουμένη έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές, υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος της«, επισήμανε ο κ. Λύτρας. Ο συνήγορος, αναφερόμενος στο θέμα ενδεχόμενου αιτήματος ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από την υπεράσπιση, υπογράμμισε πως «η ζήλια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα».

Ο έτερος συνήγορος του θύματος, Νίκος Αλεξανδρής, σημείωσε «θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια», προσθέτοντας πως η Ιωάννα όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ένιωσε «μία μικρή ηθική ικανοποίηση μέχρι την τελική δικαίωση».

Αυτή σιωπά, αλλά το κινητό μίλησε

Στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από προχθές το απόγευμα η 35χρονη που κατηγορείται πως έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας.

Η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέα από ανακριτή και εισαγγελέα, μετά από πολύ λίγη ώρα παραμονής της στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Η κατηγορούμενη συνέχισε να ακολουθεί πιστά την τακτική της σιωπής, στην οποία επιμένει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της.

«Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Επιπλέον υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε», ήταν η λιτή δήλωση του δικηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Κατόπιν δικού της αιτήματος, η κατηγορούμενη κρατείται μόνη της στο κελί χωρίς άλλες συγκρατούμενες, επικαλούμενη ψυχολογικούς λόγους. Εξακολουθεί να δηλώνει παντελή άρνηση της εμπλοκής της, αλλά και «της πραγματικότητας που περιγράφει η δικογραφία», όπως αναφέρει ο συνήγορός της.

Μπορεί ωστόσο η κατηγορούμενη να τηρεί σιγήν ιχθύος, φαίνεται όμως πως αντί γι’ αυτήν «μιλούν» τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, όπως το κινητό της τηλέφωνο. Σε αυτό βρέθηκαν μία σειρά από φωτογραφίες της Ιωάννας, τις οποίες το ίδιο το θύμα είχε ανεβάσει στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρούσε στο facebook και το instagram. Παράλληλα βρέθηκαν επίσης εικόνες από το σπίτι που κατοικεί η 34χρονη, οι οποίες χρονολογούνται στο 2019, στοιχεία που δείχνουν πως η κατηγορούμενη παρακολουθούσε το θύμα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι φωτογραφίες αυτές «κουμπώνουν» με την κατάθεση γείτονα της Ιωάννας, ο οποίος είχε αναφέρει πως είδε μία μαυροντυμένη γυναίκα να παρακολουθεί τον χώρο, σε τέσσερις διαφορετικές περιστάσεις, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020.

Οι αποκαλύψεις από το κινητό της κατηγορούμενης όμως δεν σταματούν εκεί, αφού κατά πληροφορίες είχε αποθηκευμένες φωτογραφίες, χάρτη με τη διαδρομή που ακολουθούσε η Ιωάννα για να πάει από το σπίτι της στη δουλειά της και όχι μόνο.

Από το στοιχείο αυτό προκύπτει πως πιθανότατα είχε εφαρμογή συσκευής γεωεντοπισμού στο κινητό της τηλέφωνο, ενώ φαίνεται πως είχε εγκαταστήσει και «κοριό» gps στο αυτοκίνητο του θύματος, για να την παρακολουθεί.

Επίσης βρέθηκε φωτογραφία και με τα στοιχεία της οδηγού ταξί (κινητό και αριθμό πινακίδας) που χρησιμοποίησε η φερόμενη ως δράστις για να φύγει από τον χώρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και πολλές χειρόγραφες σημειώσεις της κατηγορούμενης, στις οποίες γίνονται αναφορές για πρόσωπα, εκτιμήσεις και σχεδιασμοί.

Οι περισσότερες από αυτές τις σημειώσεις είναι ακατάληπτες, ωστόσο μοιάζει να προκύπτει η χρήση χαρτομαντείας ή αντίστοιχης πρακτικής προβλέψεων για το μέλλον και μοιάζουν να αφορούσαν ερωτικά ζητήματα.

Πάντως, ο δικηγόρος του 40χρονου που φέρεται ως ο σύντροφος της κατηγορούμενης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο εντολέας του να μην έχει καμία σχέση με το έγκλημα και το κίνητρο να είναι διαφορετικό: «Με σιγουριά θα ξέρουμε μόλις τελειώσει η ανάκριση», αναφέρει ο Δημήτρης Γκαβέρας, ενώ παράλληλα ζητά να μη δημοσιοποιούνται στοιχεία του στον Τύπο: «Η εξαγωγή στοιχείων της δικογραφίας προσβάλλει την ίδια τη Δικαιοσύνη ενώ προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες», σημειώνει.

Πηγή: eleytherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News