Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόρος 40χρονου: Είναι το 2ο θύμα μετά την Ιωάννα - Νέα στοιχεία για τη δράση της κατηγορούμενης

Ελλάδα
Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόρος 40χρονου: Είναι το 2ο θύμα μετά την Ιωάννα - Νέα στοιχεία για τη δράση της κατηγορούμενης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα καθημερινά - Τι λέει ο δικηγόρος του 40χρονου

Την ώρα που νέα στοιχεία - τα οποία σοκάρουν - βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για τη δράση της 35χρονης κατηγορούμενης με βιτριόλι προς την 34χρονη Ιωάννα, ο 40χρονος, ο οποίος άθελά του έγινε το μήλον της έριδος νιώθει θύμα και βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ethnos.gr, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο 40χρονος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ενώ δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι έχει προκληθεί αυτή η διαδικασία», όπως μεταξύ άλλων αναφέρει ο δικηγόρος του, τονίζοντας επίσης ότι αισθάνεται διωκόμενος και θύμα της υπόθεσης αυτής.

Πιο αναλυτικά, για τη σχέση του 40χρονου με την 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 33χρονης Ιωάννας Π. μίλησε ο δικηγόρος του. «Ο εντολέας μας είχε ανταλλάξει τυπικά μηνύματα με την Ιωάννα μετά το αίτημα φιλίας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019», τονίζει ο δικηγόρος του 40χρονου, Δημήτρης Γκαβέρας, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Open Ελλάδα».

«Ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι έχει προκληθεί αυτή η διαδικασία. Γνώριζε την υπόθεση με το βιτριόλι και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να έχει ο ίδιος κάποια εμπλοκή. Βρίσκεται σε μία κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Βλέπει την προσωπική του ζωή να παίρνει μία απίστευτη δημοσιότητα. Μάλιστα, άλλαξε σπίτι και δεν μπορεί ακόμα να διανοηθεί τι έχει συμβεί. Νιώθει διωκόμενος και θύμα της υπόθεσης. Είναι το δεύτερο θύμα μετά την Ιωάννα Π., καθώς έχει βρεθεί σε αυτόν τον κικεώνα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του 40χρονου.

«Έχουμε μία παραβίαση της μυστικότητας της διαδικασίας. Πριν καν ολοκληρωθεί η προανάκριση έχουν βγει στη δημοσιότητα πάρα πολλά στοιχεία. Θεωρώ ότι κάποια είναι αποσπασματικά και κάποια άλλα επιλεκτικά. Ο εντολέας μου, πριν από την προσαγωγή της 35χρονης μίλησε ειλικρινέστατα, είπε ακριβώς ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση. Δεν είχε τίποτα να κρύψει» συνέχισε.

«Ο εντολέας μου φοβάται τη στοχοποίησή του καθώς η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση. Ο ίδιος έχει ξαφνιαστεί και δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. Είδαμε σενάρια με βάση τα οποία η φερόμενη δράστιδα είχε φυλάξει κάποια αντικείμενα για να πραγματοποιήσει και σε άλλη επίθεση. Θα μπορούσε αυτός να ήταν το θύμα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Όπως γνωρίζετε, το τηλέφωνο της Ιωάννας Π. ήταν υπό παρακολούθηση από το καλοκαίρι του 2019. Η επικοινωνία του εντολέα μου με την Ιωάννα ξεκίνησε αργότερα. Ο ίδιος θεωρεί ότι η σχέση που είχε με τη φερόμενη ως δράστιδα δεν ήταν δεσμός» τόνισε ο Δημήτρης Γκαβέρας.

Νέα στοιχεία στο φως

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αρχικά, η τελευταία εγγραφή στο κινητό της 35χρονης, σχετικά με την παρακολούθηση του αυτοκινήτου της Ιωάννας, είναι στις 18 Μαΐου. Είναι, δηλαδή, δύο μόλις ημέρες πριν από την επίθεση, που έγινε στην 34χρονη, με το στοιχείο αυτό να είναι ενδεικτικό, ενδεχομένως, της δράσης της, ενώ στην φόρα βρέθηκαν και μηνύματα-«φωτιά» στο Facebook.

Στο δεύτερο στοιχείο, μια γυναίκα σε φυτώριο που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με το σπίτι της Ιωάννας, είχε ακούσει μια άλλη γυναίκα από πίσω της να ζητά βιτριόλι από το κατάστημα, χωρίς να είναι βέβαιο αν πρόκειται για την 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα, ή κάποια άλλη. Παράλληλα, ένας άνδρας κατέθεσε πως έβλεπε μια γυναίκα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να παρακολουθεί την πολυκατοικία της Ιωάννας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μια φωτογραφία στο κινητό της 35χρονης δείχνει την είσοδο της πολυκατοικίας της Ιωάννας. Το τραγικό λάθος, εδώ, δεν είναι τόσο αυτό όσο το γεγονός, ότι η πολυκατοικία είχε κάμερα στην είσοδό της. Η κάμερα δε δούλευε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει κάποιος, χωρίς να διαμένει στον χώρο.

Η Ιωάννα ζητεί την παραδειγματική τιμωρία της 35χρονης

Την παραδειγματική τιμωρία της 35χρονης που της επιτέθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα, ζητά η 34χρονη Ιωάννα δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής σήμερα μέσω των συνηγόρων της ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία, όπως αναφέρει το athensmagazine.gr

«Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία σε βάρος της είναι συντριπτικά» είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Ιωάννας. Ενώ, η Μάρα Μεϊμαρίδη αναλύει το προφίλ της 35χρονης που «έκαψε» με βιτριόλι την 34χρονη Ιωάννα, μετά τις ανατριχιαστικές εξελίξεις που έχουν έρθει στο φως.

«Καταθέσαμε σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα επισήμως πληροφορηθήκαμε τα στοιχεία της δικογραφίας. Η κατηγορουμένη έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές, υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία σε βάρος της είναι συντριπτικά» είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

«Θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια» επισήμανε ο έτερος δικηγόρος της 34χρόνης, Νίκος Αλέξανδρης εκφράζοντας την απορία του πως η 35χρονη φέρεται να μην είναι καλά ψυχολογικά και να μην απολογείται και από την άλλη να ζητεί να είναι μόνη της σε κελί για λόγους προστασίας.

Ακόμη, όπως είπε η Ιωάννα όταν πληροφορήθηκε το γεγονός της προφυλάκισης ένιωσε μία μικρή ηθική ικανοποίηση, ωστόσο ο δρόμος μέχρι την τελική δικαίωση είναι μακρύς.

Τέλος, από την πλευρά του, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε για το ζήτημα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης πως η ζήλια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News