Ελλάδα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή σε βάρος του γιατρού που «σκότωσε» δύο παιδιά και έναν ηλικιωμένο

Ο 47χρονος κατηγορείται, επίσης, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του γιατρού - μαϊμού που, εξαιτίας του, έφυγαν από τη ζωή δύο παιδιά και ένας ηλικιωμένος.

Σε βάρος του 47χρονου, που εμφανιζόταν ως μεγαλογιατρός και έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να του εμπιστευθούν τη θεραπεία τους, αποσπώντας χρήματα από τις οικογένειες τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη ασκήθηκε.

Το όνομα που χρησιμοποιούσε φέρεται να ήταν το «Νίκος Κοντός», συνεργός του φέρεται πως ήταν η σύζυγός του, που παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Ρόλο στη υπόθεση ενδέχεται να έχουν και δυο ακόμη γιατροί για τους οποίους όμως συνεχίζεται η έρευνα, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.

Σε βάρος του 47χρονου είχαν κατατεθεί μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς δύο παιδιών που πέθαναν, αφού τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες. Ωστόσο, οι Αρχές αδυνατούσαν να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών άρχισε να μπαίνει τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 47χρονος, που δήλωνε ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του περισσότερα από 53.000 ευρώ. Μάλιστα, έπειθε τα θύματα του, γιατί εμφανιζόταν ως εξαιρετικά θρήσκος άνθρωπος και πράγματι είχε σχέσεις με την εκκλησία, ενώ πήγαινε συχνά στο Άγιο Όρος.

Η αποκάλυψη της απάτης έγινε από έναν γιατρό, από τον οποίο ο 47χρονος είχε ζητήσει να μπει μαζί του στο χειρουργείο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αποκαλύφθηκε ότι δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο. Πλέον, αναμένεται εντός σύντομου χρονικού διαστήματος εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια