Ελλάδα

Αναστασία Γκίκα: Δεν υπάρχει ως τώρα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε εξεταστικό κέντρο

"Ακολουθούνται πιστά οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ακόμη και για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων"

Κανένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε εξεταστικό κέντρο δεν έχει διαπιστωθεί τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα,

Στην συγκεκριμένη διαβεβαίωση προχώρησε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ.Αναστασία Γκίκα, μέσω του alfavita.gr.

Μετά από πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν για συναγερμό σε εξεταστικό κέντρο στην Αττική, το υπουργείο Παιδείας το οποίο, δια της κ.Γκίκα, είπε ότι καθημερινά σε διάφορα εξεταστικά κέντρα χτυπάει συναγερμός και το υπουργείο δέχεται ενημερωτικά τηλεφωνήματα για υπερθερμίες και πονοκεφάλους υποψηφίων, που προκαλούνται όμως κυρίως λόγω του άγχους.

"Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Αγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, κα. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα", δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Το χρονικό

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε σήμερα σε ένα εξεταστικό κέντρο στην Αττική όταν ένας υποψήφιος παραπονέθηκε ότι έχει πονοκέφαλο. Αμέσως, το προσωπικό στο σχολείο έσπευσε να θερμομετρήσει τον μαθητή και τότε διαπιστώθηκε ότι ο τελευταίος είχε δέκατα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που δεν έχουν εξακριβωθεί  το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο βρίσκεται σε περιοχή που έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφια: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια