Πανελλήνιες 2020: τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2020: τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερη μέρα των Πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, που διεκδικούν μια θέση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας

Στα Αρχαία Ελληνικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων που ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων καθώς και οι υποψήφιοι από των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που διαγωνίζονται με το παλαιό σύστημα, βρέθηκαν σήμερα δεύτερη μέρα των Πανελληνίων, στα εξεταστικά κέντρα. 

Όπως σχολιάζουν οι καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς: "Τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Όσον αφορά στο διδαγμένο κείμενο , αφορά σε ενότητα από την Πολιτεία του Πλάτωνα που εισήχθη φέτος για πρώτη φορά στην εξεταστέα ύλη. Για τις ερμηνευτικές ασκήσεις,  οι μαθητές  έπρεπε να στηριχθούν κυρίως στα σχόλια  του σχολικού βιβλίου. Δεν υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες για την κατανόηση του κειμένου. Μάλιστα  η συγκεκριμένη ενότητα του διδαγμένου κειμένου του Πλάτωνα δημοσιεύτηκε σε διαγώνισμα στις 2 Μαρτίου από τα φροντιστήρια πουκαμισάς στο neakriti.gr. Δείτε το σχετικό διαγώνισμα ΕΔΩ. Η νέα ερώτηση που αφορά παράλληλο κείμενο ήταν απόλυτα κατανοητή και διαχειρίσιμη από τους υποψήφιους. 

Σχετικά με το αδίδακτο κείμενο, πρόκειται για κείμενο του Ξενοφώντα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην μετάφραση του. Αναμενόμενης δυσκολίας και οι ασκήσεις ερμηνείας γραμματικής και συντακτικού. Και εδώ αξίζει να κάνουμε μια ακόμη αναφορά στην σωστή δουλειά που γίνεται από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς, καθώς το απόσπασμα του αδίδακτου κειμένου βρίσκεται στο βιβλίο της Θεματογραφίας Γ´ Λυκείου των Εκδόσεων Πουκαμισάς και διδάσκεται στους μαθητές μας στην Γ λυκείου".

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Αρχαίων - ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Αρχαίων - ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 

 Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων ΕΔΩ, μόλις αυτές είναι διαθέσιμες. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News