Ελλάδα

Τη στήριξη της κυβέρνησης στην πληττόμενη περιφερειακή τηλεόραση ζήτησε ο Αλ. Χαρίτσης

«Μέτρα που θα αποτρέψουν την κατάρρευση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, οφείλει να λάβει η κυβέρνηση»

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτση και του τομεάρχη Ψηφιακής πολιτικής, Μ. Κάτση, με την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας, με αφορμή το πλήγμα από την κατάρρευση των διαφημιστικών εσόδων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησαν ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Αργυρόπουλος, γραφείο Τύπου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος για τα περιφερειακά μέσα, με εκπροσώπους της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ).

Στην τηλεδιάσκεψη, τέθηκε προς συζήτηση το σύνολο των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, σε μία περίοδο όπου έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κατάρρευση των διαφημιστικών τους εσόδων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να αγνοεί παντελώς τα αιτήματα και τις ανάγκες του κλάδου.

Ο ρόλος των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς στην συντριπτική τους πλειονότητα, υπηρετούν με συνέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα, είναι απαλλαγμένοι από δεσμεύσεις, έχουν ισχυρή παρουσία στις περιφέρειές τους, αναδεικνύουν τα ζητήματα και συμβάλλουν στην διεξαγωγή ενός ποιοτικού και πλουραλιστικού δημόσιου διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναγνωρίστηκε  η ανάγκη να μπουν κανόνες, να λυθούν χρόνια θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τονίστηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, να προχωρήσει στην στήριξη των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας, για την προστασία των θέσεων εργασίας, με επιδότηση της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να επεκταθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020 η πλήρης (και όχι κατά 50% που εφάρμοσε η κυβέρνηση), απαλλαγή από το κόστος του μηνιαίου μισθώματος που καταβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην DIGEAγια την μεταφορά του σήματος.

Αυτά είναι κάποια πρώτα μέτρα που οφείλει να λάβει η κυβέρνηση άμεσα προκειμένου να αποτρέψει την κατάρρευση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα, αν και το τελευταίο διάστημα είδαν δραματική μείωση των εσόδων τους, έδωσαν με επιτυχία και κέρδισαν τη μάχη της ενημέρωσης και την περίοδο της πανδημίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας: Αντώνης Δημητρίου, Πρόεδρος. Σπύρος Καμπιώτης, Αντιπρόεδρος. Γιώργος Σιμόπουλος, Γενικός Γραμματέας. 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια