Θεσσαλονίκη - Δολοφονία 49χρονου: Βίαζε το παιδί του από τα 14 - Τι είπαν στον ανακριτή μάνα και κόρη

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη - Δολοφονία 49χρονου: Βίαζε το παιδί του από τα 14 - Τι είπαν στον ανακριτή μάνα και κόρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 45χρονη μητέρα και η 18χρονη κόρη της, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 49χρονου, οδηγήθηκαν στον ανακριτή

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν η μάνα και η κόρη που κατηγορούνται για τoν φόνο του 49χρονου αυτοκινητιστή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για την 45χρονη σύζυγο του θύματος και την 18χρονη θυγατέρα τους, ενώ μέχρι να απολογηθούν στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, και να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 18χρονη φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά ότι ο 49χρονος πατέρας της τη βίαζε από την ηλικία των 14 ετών, ενώ θύμα κακοποίησης από τον σύζυγό της ισχυρίστηκε πως υπήρξε και η 45χρονη. Όπως ανέφερε η τελευταία, υπό αυτές τις συνθήκες εκείνη αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι παίρνοντας μαζί της και τα δύο τους παιδιά, ενώ κατά καιρούς φέρεται να φιλοξενείτο σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Η ίδια φέρεται στο μεσοδιάστημα να είχε συνάψει σχέση με άλλο άνδρα με τον οποίο απέκτησε παιδί. Κατόπιν παρότρυνσης όμως του γιου τους -ο οποίος ήταν εκείνος που βρήκε νεκρό τον 49χρονο το βράδυ της περασμένης Κυριακής- επέστρεψαν στο σπίτι όπου ζούσαν επί της οδού Ιθάκης στον Εύοσμο, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Καθώς φαίνεται -σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν προανακριτικά- συνεχίστηκε η εις βάρος τους κακοποίηση και επιπλέον υπήρξε διαμάχη με αφορμή οικονομικές διαφορές. Η κατάσταση φέρεται να έφτασε σε αδιέξοδο. Η οικογενειακή τραγωδία κορυφώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν μάνα και κόρη κατηγορούνται ότι μπήκαν στο υπνοδωμάτιο του άνδρα όπου αφού τον ακινητοποίησαν του κατάφεραν αλλεπάλληλες θανατηφόρες μαχαιριές στο λαιμό και χτυπήματα στο πρόσωπο. Στη συνέχεια κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες της Αστυνομίας αναστατώνοντας το σπίτι ενώ πέταξαν το μαχαίρι σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος τους

«Πάνω σε μια στιγμή απόγνωσης έφτασαν σε αυτή την απονενοημένη πράξη η οποία εκείνη τη στιγμή φάνταζε ως η μοναδική λύση για να σωθούν από τα δεινά τα οποία έχουν υποστεί», ανέφερε σχετικά ο δικηγόρος των δύο γυναικών, Ιάκωβος Ψωμιάδης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των δυο γυναικών προέβησαν σε αυτή την πράξη όταν η μητέρα έμαθε από την κόρη της ότι ο πατέρας την κακοποιούσε σεξουαλικά.

«Ήταν μια πράξη εν βρασμώ», υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης.

Μητέρα και κόρη αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοχρησία.

Το χρονικό

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης στράφηκαν από την αρχή στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος για να εντοπίσουν τους δράστες και να προχωρήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Το έγκλημα σημειώθηκε, στην οδό Ιθάκης, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, τον άτυχο άνδρα βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος ο γιος του, ο οποίος ειδοποίησε αρχικά την πρώην σύζυγο του θύματος και στη συνέχεια την Αστυνομία. Κατά την αυτοψία του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος έφερε 21 τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στο πρόσωπο.

Ο θάνατος επήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία συνεπεία τρώσης καρωτίδων και τραχήλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου. Το έγκλημα χρονικά τοποθετείται τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής την ώρα που κοιμόταν το θύμα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης ενώ ένα από τα παράθυρα ήταν ανοικτό. Η σορός του θύματος βρέθηκε μέσα σε δωμάτιο όπου το κλιματιστικό ήταν σε λειτουργία και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή. Ο 49χρονος βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, αλλά μοιράζονταν την ίδια στέγη. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: enikos.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφίες: INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News