Μ. Συντυχάκης: Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ξεναγών

Ελλάδα
Μ. Συντυχάκης: Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ξεναγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι αναφέρει ο βουλευτής

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των ξεναγών απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως η απώλεια του εισοδήματός τους ήταν ολοκληρωτική από τον Μάρτη μέχρι τον Ιούνη, με αποτέλεσμα να καταδικάζονται στη φτώχεια και την ανεργία, ενώ «τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο με επιδοτήσεις πακτωλού εκατομμυρίων για τους μεγαλοξενοδόχους».

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση συμπεριέλαβε τους ξεναγούς στα μέτρα στήριξης, φέρνοντας ως παράδειγμα την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Ωστόσο, το επίδομα των 800 ευρώ ξεκίνησε να χορηγείται μόλις τον περασμένο μήνα και ακόμα δεν έχει πιστωθεί η αποζημίωση του Μάη, όπως του υπενθύμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Επίσης, λόγω καθυστέρησης στην ενσωμάτωση των ενσήμων, δεν έχει δοθεί στους ξεναγούς ούτε το τριμηνιαίο επίδομα ανεργίας του χειμώνα.

Σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση, σήμερα «ολοκληρώνεται η εξόφληση» της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ενώ θα δοθεί «λύση» στο πρόβλημα της ηλεκτρονικής καταγραφής των ενσήμων των ξεναγών.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News