Ελλάδα

Αρπαγή Μαρκέλλας: «Σφίγγει» ο κλοιός για τον εντοπισμό τις δράστιδος

Όσα είπε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος

Για άγνωστο κίνητρο έκανε λόγο ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Σε αναφορά προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής του παιδιού μέχρι και την απαγωγή του προχώρησε τη Δευτέρα 16 Ιουνίου το, όπως είπε,. Ο έλεγχος θα «τρέξει» παράλληλα με αυτόν την Αστυνομίας και θα εκτιμηθούν από την Εισαγγελία και οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης της 10χρονης Μαρκέλλας.

Την ίδια ώρα, στο κοντινό περιβάλλον της οικογένειας στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης. «Μεταφέραμε τις πληροφορίες στην Αστυνoμία και ελπίζουμε να τελειώνει το μαρτύριο του παιδιού» είπε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες από το κοντινό περιβάλλον της οικογένειας και των γειτόνων, οι οποίες ελπίζουμε να τεκμηριωθούν και να τελειώνει η ιστορία.

Εκεί στρέφονται οι έρευνες. Υπήρξαν τηλεφωνήματα που στην ευρωπαϊκή γραμμή 116111 που δόθηκαν πληροφορίες και οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση. Ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου».  Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο δεν έχει ξαναγίνει τέτοια μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμού παιδιού ειδικά στη Θεσσαλονίκη και αυτό βοήθησε πάρα πολύ για να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των αρχών για να διαλευκάνουν την υπόθεση της 44ωρης εξαφάνισης του παιδιού, εξετάζοντας οπτικοακουστικό υλικό τόσο από την περιοχή της Κάτω Τούμπας, την ημέρα που εξαφανίστηκε η μικρή (Πέμπτη 11 Ιουνίου), όσο και από την ημέρα που βρέθηκε στην Καλαμαριά. Στόχος της αστυνομίας είναι να εντοπίσουν τη δράστιδα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση αλλά και τον λόγο που προέβη σε αυτή την πράξη. «Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ» είχε δηλώσει το Σάββατο ο αδερφός της 10χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της αστυνομίας φαίνεται να επικεντρώνονται σε γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογενείας της 10χρονης Μαρκέλλας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από την μικρή μαθήτρια, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο, σε κανένα από τα βίντεο η εν λόγω γυναίκα-ηλικίας περίπου 40 ετών- δεν βρίσκεται μαζί με την Μαρκέλλα. Κάμερες ασφαλείας την κατέγραψαν να περπατά κοντά στο σημείο εξαφάνισης της ανήλικης την ώρα που αυτή σχόλασε από το σχολείο. Επίσης έχει καταγραφεί σε βίντεο στην περιοχή της οδού Θ. Σοφούλη την ώρα εύρεσης της 10χρονης.

Προς το παρόν είναι άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της -κατά την επιστροφή της από το σχολείο- μέχρι τον εντοπισμό της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χτες ο Alpha, κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος έχει καταγράψει το 10χρονο κοριτσάκι να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση. Η αστυνομία αναζητά και έναν ηλικιωμένο. Τα στοιχεία και των δύο είναι γνωστά στις αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Δεν υπάρχουν λευκά ή μαύρα βανάκια που εξαφανίζουν  παιδιά

Μιλώντας γενικότερα ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι οι γονείς θα πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών τους και να είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους. Πολλές φορές τα παιδιά φοβούνται να μιλήσουν στους γονείς τους. «Και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί οι γονείς θα πρέπει να τα συμβουλεύουν και να τα προστατεύουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ξεκαθαρίζοντας, ότι δεν υπάρχουν λευκά ή μαύρα βανάκια που εξαφανίζουν παιδιά.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια