Αρπαγή Μαρκέλλας: Θρίλερ με την υπόθεση της 10χρονης – Είχε σημάδια στα χέρια

Ελλάδα
Αρπαγή Μαρκέλλας: Θρίλερ με την υπόθεση της 10χρονης – Είχε σημάδια στα χέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Κάθε πτυχή της μυστηριώδους υπόθεσης της μικρής Μαρκέλλας ερευνούν οι αρχές καθώς παραμένει άγνωστο τι ακριβώς συνέβη κατά τα, περίπου, δύο 24ωρα που ήταν εξαφανισμένη η μικρή. Σύμφωνα με τον αδελφό του κοριτσιού, η Μαρκέλλα φέρεται να έχει επιφανειακά σημάδια στο χέρι, τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «προήλθαν λογικά από κάποιο δέσιμο», ενώ ο ίδιος τόνισε πως τόσο η μητέρα τους όσο και ο πατριός τους βρίσκονται στο τμήμα.

Οι αρχές, έχουν να εξετάσουν τα ερωτήματα που σύμφωνα με το cnn.gr έχουν προκύψει και είναι πολλά, με τα κυριότερα να είναι ο λόγος και πιθανώς και ο άνθρωπος πίσω από την εξαφάνιση της 10χρονης, καθώς και τα σημάδια που φέρει στα χέρια της.

«Να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει»

Όπως δήλωσε μιλώντας στο grtimes.gr, η θεία της 10χρονης, ήταν όλοι τόσο σοκαρισμένοι από την εξαφάνιση που τα συναισθήματά τους χτύπησαν «κόκκινο» στο άκουσμα ότι η μικρή βρέθηκε.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει» ανέφερε και τόνισε πως ζητούν το παιδί να προστατευθεί και «να μην ακούγονται όσα ακούγονται από τον κόσμο».

«Η χαρά μας είναι απίστευτη που έχει βρεθεί. Ανυπομονούμε να έρθει. Επιτέλους, όλη αυτή η περιπέτεια τελείωσε, εντός εισαγωγικών γιατί πιστεύω ότι η ψυχολογική υποστήριξη που θα χρειαστεί από δω και πέρα, τώρα ξεκινάει» δήλωσε στο ίδιο μέσο η θεία και νονά της Μαρκέλλας.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, όπως μας βοήθησε για να βρούμε την μικρή, να δείξει ευαισθησία στην πορεία. Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο δράστης και να τιμωρηθεί. Δεν θέλω καμιά οικογένεια να περάσει τα ίδια» είπε στη συνέχεια.

Ο πατέρας της μικρής δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα μαζί της. «Προσπαθώ να μιλήσω με την Μαρκέλλα αλλά δεν μου τη δίνουν στο τηλέφωνο. Θέλω να ακούσω το παιδί μου για να ηρεμήσω και να καταλάβω πως όλα είναι καλά».

 «Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, ο αδερφός της, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση: «το παιδί ήταν πάρα πολύ βρώμικο, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το είχαν κρυμμένο σε κάποιον στάβλο ή κάπου με πολλή βρομιά. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να την απείλησαν και να της είπαν να μην πει τίποτα στην αστυνομία. Το παιδί ήταν σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει».

Την ίδια ώρα, γνωστοποίησε πως η Μαρκέλλα «δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει».

«Δεν με αφήνουν να μιλήσω ούτε με αυτούς ούτε με την αδερφή μου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα». Για τους δράστες, ο αδελφός της είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν.

«Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, οι κινήσεις της μικρής Μαρκέλλας έχουν καταγραφεί σε βίντεο κάμερας ασφαλείας της στιγμή που περπατάει προς το βενζινάδικο, όπου και την εντόπισαν περαστικοί και την αναγνώρισαν.

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς άγνωστα παραμένουν τα αίτια, οι συνθήκες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας που εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου.

Στόχος των Αρχών είναι να διαλευκανθεί κατά πόσο πρόκειται ή όχι για υπόθεση αρπαγής ανηλίκου, αλλά και το εάν η μικρή διέτρεξε κίνδυνο ζωής ή βαριάς βλάβης της σωματικής ή και ψυχικής της υγείας.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που τη συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει.

Η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της». Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Στο πλευρό της Μαρκέλλας ομάδα παιδοψυχολόγων

Την ίδια στιγμή, το 10χρονο κοριτσάκι υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η μεταφορά της σε νοσοκομείο κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Πιθανολογείται ότι θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι. Η 10χρονη, παρότι εξουθενωμένη, είναι καλά στην υγεία της.

Όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές, η 10χρονη, στις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με τους παιδοψυχολόγους, έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και προς το παρόν δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισής της αλλά και τι συνέβη τις ώρες που αγνοείτο.

Οι παιδοψυχολόγοι επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονκό Πρακτορείο Ειδήσεων εισαγγελικές πηγές, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

 «Την είχαν με χειροπέδες»

Η Μαρκέλλα εντοπίστηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη. Είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο όταν βρέθηκε φαινόταν εξουθενωμένη.

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στον δρόμο με τη σχολική της τσάντα στους ώμους.

Κατά την ίδια μαρτυρία, επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

«Σε πρώτη φάση μου είπε "μην παίρνετε το 100"» φαίνεται, μάλιστα, να είπε η μικρή στον μάρτυρα. Η Κατερίνα Σεραφημίδου, η γυναίκα που μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου βρήκε τη 10χρονη Μαρκέλλα, δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα thestival.gr ότι μέχρι να παραληφθεί από την αστυνομία το κορίτσι μιλούσε μαζί της για να την ηρεμήσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, είπε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες και ότι την πείραξαν και πονούσε. Η 10χρονη φέρεται επίσης να είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο η γυναίκα που την πήρε.

Τι δήλωσε ο πολίτης που βρήκε την Μαρκέλλα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News