Ελλάδα

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στα Γενικά Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου και στα ΕΠΑΛ στις 30 Ιουνίου

Ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου

Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες θα είναι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2020. Στον απόηχο της καραντίνας και του κορωνοϊού, ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στα Γενικά Λύκεια της χώρας οι εξετάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Θα ακολουθήσουν την Τρίτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 συνολικά θα εισαχθούν στις σχολές, στα τμήματα και στις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 77.970 υποψήφιοι.

Οι κανόνες

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται. Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα. Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια