Ελλάδα

Μεγάλη τιμή για την Σαντορίνη το restart για τον ελληνικό τουρισμό

Όλες οι λεπτομέρειες

Στη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια και το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο - Με φόντο το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου

Από το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, το οποίο έχει τοποθετήσει το νησί σε περίοπτη θέση, παγκοσμίως, θα γίνει αύριο το restart για τον Τουρισμό, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Σαντορίνη για να εγκαινιάσει το άνοιγμα του τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

«Είναι μεγάλη τιμή για την Σαντορίνη», δήλωσε ο Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, στο πλαίσιο ρεπορτάζ, το οποίο προβλήθηκε από το «Καλό Μεσημέρι», με την Ιωάννα Μαλέσκου.

«Η Σαντορίνη δηλώνει παρούσα στον Τουρισμό.  Μπορούμε να φιλοξενήσουμε με ασφάλεια τους επισκέπτες μας.  Ήδη, άνοιξαν 60 ξενοδοχειακές μονάδες ενώ από τις 15 του μήνα και μετά, θα ανοίξουν ξενοδοχεία σε ποσοστό 60% - 70%.  Ακόμη, από την 1η Ιουλίου οπότε θα ανοίξει και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαντορίνης, θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σιγάλας.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά μια αντίληψη, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός ο οποίος θα συνοδεύεται από δεκάδες Έλληνες ανταποκριτές και 80 ανταποκριτές ξένων Μέσων Ενημέρωσης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου.  Επόμενος σταθμός η μονάδα υγείας ενώ στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Ίδρυμα Νομικού. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Θήρας και με φόντο το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Σε ότι αφορά στα επίπεδα κρατήσεων στη Σαντορίνη, αυτά κυμαίνονται στο 25%, από τις 15 Ιουλίου  μέχρι τέλος Ιουνίου και με πρόβλεψη να αγγίξει το 32%, ενώ αυξητική τάση παρατηρείται από τον Ιούλιο.  Ενώ σημαντικές θα είναι οι πληρότητες για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο ο οποίος αναφέρθηκε και στους πρώτους τουρίστες, οι οποίοι θα κάνουν το restart στον τουρισμό, στο μαγικό νησί.

«Οι πελάτες μας πελάτες δεν είναι οι Γερμανοί, Βρετανοί, Ισπανοί, Γάλλοι κ.λ.π. Θα έχουμε τουρίστες από Κίνα, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Κροατία, Ισραήλ, Κύπρο ενώ οι βασικοί μας επισκέπτες είναι οι Έλληνες», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Η χρονιά αυτή έχει χαθεί. Αυτό που προέχει είναι να μην χάσουμε τους παραδοσιακούς μας πελάτες, δήλωσε ο κ. Σιγάλας ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι μεγάλο στοίχημα φέτος είναι να μην χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Ήδη, έχει χαθεί το 60% του τζίρου της τουριστικής σεζόν και το 50% των θέσεων εργασίας, σημείωσε ο Δήμαρχος Σαντορίνης.

Περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Σαντορίνη, ενώ φέτος ο στόχος είναι η προσέλκυση 500.000 τουριστών στο νησί.

«Είναι ευκαιρία να απολαύσουμε μια διαφορετική Σαντορίνη, πολύ πιο όμορφη και με τιμές ελκυστικές», κατέληξε ο Δήμαρχος Σαντορίνης.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Καλό Μεσημέρι»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια