Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: «Καίει» τη δράστη ιδιόχειρο σημείωμα - Αποκαλυπτική η δικογραφία - Στο φως νέες φωτογραφίες

Τι «δείχνει» ιδιόχειρο σημείωμα

Προμελετημένο, οργανωμένο και πολύ σκληρό προκύπτει το χτύπημα με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης, συμφωνα με το Διαβιβαστικό της Αστυνομίας

Την προσεχή Τρίτη θα απολογηθεί η δράστιδα της εγκληματικής επίθεσης με βιτριόλι, στην Καλλιθέα, σε βάρος της 34χρονος Ιωάννας, η οποία σύμφωνα με το Διαβιβαστικό της Αστυνομίας, προκύπτει ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο χτύπημα, προμελετημένο και σκληρό.

Ειδικότερα, η δικογραφία που έχει σχηματική σε βάρος της είναι αποκαλυπτική. «Σε δυο εβδομάδες το νωρίτερο» αναφέρει χειρόγραφο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της. «Είχαμε ελεύθερη σχέση» κατέθεσε ο άνδρας που είχε ερωτικό δεσμό μαζί της.

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα «γρίφο» κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές από το σπίτι της 35χρονης η οποία κατηγορείται πλέον επίσημα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρηνης Ιωάννας.

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο ιδιόχειρο σημείωμα ξεκινάει με τις λέξεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Οι αστυνομικοί εξετάζοντας ενδελεχώς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης κατάφεραν να «δέσουν» την 35χρονη.

Επικοινωνία μέσω Messenger

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, κατηγορούμενη και θύμα, είχαν μεταξύ τους επικοινωνήσει μέσω Messenger.

Η 35χρονη ήταν εκείνη που είχε στείλει μήνυμα στη γυναίκα που έμελλε να γίνει θύμα της επίθεσης με βιτριόλι με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου με το οποίο διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο η 35χρονη.

Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη, σύμφωνα με το newsit.gr.

Αποκαλυπτική η δικογραφία

Όπως προκύπτει από τις 34 σελίδες του διαβιβαστικού σημαντική για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής η λεπτομερής κατάθεση γυναίκας οδηγού ταξί που μετέφερε την δράστιδα στο σημείο της επίθεσης δύο φορές.

Στην κατάθεση της δίδει λεπτομέρειες για την εμφάνισή της, την ψυχική της κατάσταση, τη διαδρομή που ακολούθησαν και τις κινήσεις της πριν από την επίθεση.

Ενδεικτικά από την κατάθεση της γυναίκας - οδηγού ταξί.

Για παραμονή επίθεσης

Καθ' οδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω . Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη.

Για ημέρα επίθεσης

Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες.

Συγκλονιστική η κατάθεση του θύματος

Συγκλονιστική ωστόσο είναι και η κατάθεση του θύματος που περιγράφει πώς ανυποψίαστη δέχθηκε την επίθεση.

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα, η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Όπως αναφέρεται στο Διαβιβαστικό σε σχέση με το κίνητρο, αν θεωρηθεί κίνητρο για μία τόσο αποτρόπαια πράξη, οι δυο γυναίκες είχαν μεταξύ τους παλαιότερη επικοινωνία. Συγκεκριμένα, η 35χρονη επικοινώνησε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου, το οποίο διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η άτυχη κοπέλα θύμα της επίθεσης. Ο άνδρας αυτός που έχει δώσει κατάθεση στις αρχές ανέφερε ότι εδώ και δύο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής messenger με την 34χρονη, η οποία σταμάτησε πριν από περίπου έναν χρόνο.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο σπίτι της δράστιδος μεταξύ των οποίων και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αναφέρει: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δύο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι αρχές διαπιστώνουν ότι τα κατασχεθέντα ευρήματα στο σπίτι της ταυτίζονται με εκείνα που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες.

Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού, ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή, σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα, όπως αυτό που φοράει η δράστιδα.

Το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος, το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο Διαβιβαστικό οι έρευνες των διωκτικών αρχών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Επίθεση με βιτριόλι: «Καίει» τη δράστη ένα ιδιόχειρο σημείωμα - Στο φως νέες φωτογραφίες και βίντεο

Νέα φωτογραφίες και βίντεο στο φως

Στο «φως» της δημοσιότητας ήλθαν νέα βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση στις 20 Μαΐου.

Στις εικόνες από κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται η φερόμενη δράστις της επίθεσης, φορώντας περούκα και καπαρντίνα, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει για να απομακρυνθεί από την περιοχή, όπου βρίσκεται το γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη που δέχθηκε την επίθεση.

Στις φωτογραφίες φαίνονται η τηλεκάρτα που είχε χρησιμοποιήσει και βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στην τσάντα της, το σακίδιό της, καθώς και η περούκα με την καμπαρντίνα που χρησιμοποίησε για να κρύψει τα χαρακτηριστικά της.

Η γυναίκα έχει καταγραφεί και την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι, να φορά την ίδια περούκα και την καμπαρντίνα, να απομακρύνεται με ταχύτητα από το κτήριο, όπου στεγάζεται το γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει, να επιβιβάζεται σε αυτό και να απομακρύνεται από το σημείο.

Οι κάμερες την «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί που είχε κλείσει την προηγούμενη ημέρα. Οδηγός ήταν μία γυναίκα που κατέθεσε στην Αστυνομία. Το κλειστό κύκλωμα έχει καταγράψει την ίδια γυναίκα στις 19 Μαΐου, για κατόπτευση του χώρου ή ακόμη και για να κάνει την επίθεση.

 Παράλληλα, στο «φως» της δημοσιότητας δόθηκε και βίντεο από τις στιγμές πριν τη σύλληψη της 35χρονης.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι την ημέρα της επίθεσης, η 35χρονη κατηγορούμενη είχε ζητήσει άδεια από το δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν στο Κολωνάκι. Μία ημέρα νωρίτερα από την επίθεση, στις 19 Μαΐου, το κλειστό κύκλωμα είχε καταγράψει την ίδια γυναίκα να κάνει κατόπτευση του χώρου ή ακόμη και για να κάνει την επίθεση. Την ημέρα εκείνη δεν είχε ζητήσει άδεια από τη δουλειά της αλλά είχε φτάσει αργοπορημένη περίπου στις 11.30 το πρωί.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η δικογραφία είναι δεμένη, ενώ η 35χρονη συλληφθείσα επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

Το κινητό της τηλέφωνο την ημέρα της επίθεσης ενεργοποιήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Δάφνης, όπου μένει συγγενικό πρόσωπο της δράστιδος.

Τι είπε ο 40χρονος

Όπως προκύπτει, η φερόμενη ως δράστης νόμιζε ότι ο 40χρονος εραστής της την απατά με το θύμα, εξαιτίας ενός αιτήματος φιλίας και κάποιων μηνυμάτων στο Facebook. Ωστόσο όταν ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς στο Αίγιο δήλωσε ότι διατηρεί μαζί της εδώ και δύο χρόνια «ελεύθερη ερωτική σχέση». Για το θύμα της επίθεσης παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής Messenger, η οποία σταμάτησε πριν από ένα χρόνο.

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα... Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές, καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου» ανέφερε ο 40χρονος.

Και πρόσθεσε: «Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη, η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

«Ναι, ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη»

Ψύχραιμη και ψυχρή εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα την Πέμπτη η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης.

«Ναι, ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη», ήταν η λακωνική απάντηση της στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση στην άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απείθεια», η οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη, δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από τον εισαγγελέα με την ίδια να δίνει απαντήσεις που προκάλεσαν αίσθηση.

Ειδικότερα, στην ερώτηση γιατί είχε αγοράσει περούκα η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της και για το λόγο αυτό την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα.

Στην ερώτηση για ποιον λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση η 34χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Σε ερωτήσεις για τα ευρήματα στο σπίτι της και συγκεκριμένα για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που -κατά την αστυνομία- έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι είναι τα ίδια που φορούσε και η δράστις της επίθεσης η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι κυκλοφορούν δεκάδες ίδιες καμπαρντίνες, το παντελόνι είχε χρόνια να το φορέσει, και το σακίδιο είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο.

Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της, αλλά αρνήθηκε ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα. Σε ερώτηση για τον επιχειρηματία, που κατά την αστυνομία, ήταν και η αιτία για τις εμμονές της 35χρονης, η κατηγορούμενη φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η 34χρονη είχε μπει ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η 35χρονη συνέχισε να χρησιμοποιεί την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση. Καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο, ενώ το βιτριόλι με το οποίο επιτέθηκε στην 34χρονη κόστισε 45 ευρώ και είχε παραγγείλει μέσω Διαδικτύου.

Πηγές: cnn.gr newsit.gr kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια