Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Ελλάδα
Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο  

Ανησυχία εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορονοϊό, Χαράλαμπος Γώγος, με αφορμή τα περιστατικά συγχρωτισμού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος.

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων ο κ. Γώγος υποστήριξε ότι είναι τρία τα σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή: «Στα ορφανά κρούσματα, την ατομική ευθύνη και στη διαχείριση των πτήσεων και του τουρισμού».

«Χρειάζεται μια συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση των “κόκκινων” χωρών σε κάθε φάση που θα αλλάζουν τα μέτρα. Γνωρίζουμε ότι θα ξεφύγουν κρούσματα, μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε ένα προφίλ για όλους τους τουρίστες, όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί», δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορονοϊό. Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι στις πτήσεις από τις «πράσινες» χώρες θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια, όμως από τις «κόκκινες», όπου η επιδημία μαίνεται, οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι.

Τα τρία στάδια του lockdown

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο lockdown σε τοπικό επίπεδο ο κ. Γώγος εξήγησε ότι υπάρχουν τρία στάδια.

  • Το πρώτο είναι η «καραντίνα» σε ένα ξενοδοχείο
  • Το δεύτερο είναι οι περιορισμοί σε μια σειρά ξενοδοχείων
  • Το τρίτο στάδιο είναι να μπει σε «καραντίνα» ένα ολόκληρο νησί

Ο λοιμωξιολόγος συμπλήρωσε: «Φαντάζομαι ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αν τηρηθούν αυτά που έχουν προγραμματιστεί», αναφερόμενος στο γενικό lockdown για ένα νησί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News