Ελλάδα

Aπεργία των εκπαιδευτικών – «Τα σχολεία θα είναι ανοιχτά» διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας

Διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο για την παιδεία

24ωρη απεργία δασκάλων και καθηγητών σήμερα Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για την παιδεία και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι, με την υπουργό Παιδείας ωστόσο να διαμηνύει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Τι λένε οι εκπαιδευτικοί

Συνεχίζουν από την Τρίτη, τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις ρυθμίσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, για την Τρίτη 9 Ιουνίου -ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής-, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Επιπλέον, έχουν καλέσει δασκάλους και καθηγητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση της ρύθμισης για τη μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. Μάλιστα, σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για "επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού" από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε "εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο".

Σημειώνεται, ότι σε αντίστοιχη καταγγελία του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, για διαρροή δεδομένων, το υπουργείο Παιδείας είχε απαντήσει ότι τα στοιχεία που είχε καταθέσει ο κ Φίλης δεν προέκυψαν από διαρροή, αλλά είχαν καταχωριστεί οικειοθελώς από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ότι δεν περιλαμβανόταν σε αυτά κανένα προσωπικό δεδομένο μαθητών και ότι στα στοιχεία καταγράφονταν μόνο αριθμητικά, μη προσωπικά, αποτελέσματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο συνολικοί αριθμοί μαθητών που συμμετείχαν σε συνεδρίες, ποσοστό συμμετοχής, διάρκεια σε λεπτά κτλ..

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, έχει ξεκαθαριστεί πάντως σύμφωνα με το thetoc.gr  ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά την Τρίτη καθώς το δικαίωμα στην απεργία ή στον να μην απεργήσει κάποιος είναι ατομικό. Οπότε εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσουν ατομικά οι εκπαιδευτικοί απέναντι στο κάλεσμα για απεργία που έχει απευθύνει ο κλάδος τους.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, το υπουργείο Παιδείας, προχώρησε σε ανακοίνωση η οποία ανέφερε τα εξής: "Από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και προς αποφυγή σύγχυσης που μπορεί να προκύψει από ορισμένες αναρτήσεις ιστοσελίδων, διευκρινίζεται πως τα σχολεία αύριο Τρίτη 9/6 θα είναι ανοιχτά".

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια