Ελλάδα: Στις πρώτες θέσεις με τα πιο καθαρά νερά στην Ευρώπη

Ελλάδα
Ελλάδα: Στις πρώτες θέσεις με τα πιο καθαρά νερά στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης παραμένει υψηλή

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ή EEA), εξέδωσε έρευνα σύμφωνα με την οποία, από τους 22.295 χώρους που ελέγχθηκαν, το 84,6% είχε εξαιρετική ποιότητα νερού. Η μελέτη κάλυψε περιοχές από 27 έθνη, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Μετά από σχεδόν 3 μήνες σε lockdown, οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις παραλίες, τις λίμνες και τα ποτάμια τους καθώς η ΕΕ ετοιμάζεται να άρει τους ελέγχους στα σύνορα εντός της επικράτειάς της έως τα τέλη Ιουνίου.

Μια ανάλυση ανά χώρα έδειξε ότι σε πέντε χώρες – Κύπρος, Αυστρία, Μάλτα, Ελλάδα και Κροατία – τουλάχιστον το 95% των υδάτων κολύμβησης ήταν άριστης ποιότητας, Από όλες τις χώρες που παρακολουθούνταν, η Πολωνία ήταν η μόνη με λιγότερο από το 50% των υδάτων κολύμβησης να χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης είναι γενικά καλύτερη σε παράκτιες τοποθεσίες από ότι στην ενδοχώρα, με το 87,4% των παράκτιων περιοχών κολύμβησης να ταξινομούνται ως εξαιρετικές, σε σύγκριση με το 79,15 των νερών της ενδοχώρας στην ΕΕ

Δείτε ΕΔΩ την έρευνα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News